Школи – офлайн чи онлайн?

Тамара Горіха Зерня

У щоденних зведеннях – влучання у садочки, школи, коледжі та інші дитячі заклади. Ось сьогодні знову Львів і Дніпро. Ніяка це не випадковість. Вони бомблять саме ті об’єкти, куди цілилися.

Це може бути єдина українська церква на весь район, як у Запоріжжі чи Одесі. Готель, у якому завжди зупиняються військові і волонтери, як у Покровську. І школи.

У мене дуже багато запитань щодо нового навчального року. Але ці питання здебільшого без відповіді.

Хоч бери і підіймай минулорічні дописи на цю тему. Бо міністр освіти у нас ніби змінився, а питання залишилися. З того, що я бачу і чую від знайомих у різних містах, є установка на повернення до очного навчання попри все. Гібридні форми, коли, наприклад, частина дітей сиділа у класі, частина онлайн, скасовуються.

Я так розумію, прийняте негласне рішення, що діти в еміграції лишаються в еміграції, тобто вчитися і тут, і там вони більше не зможуть. Що робити дітям, які лишилися в Україні, але батьки не наважуються вести до школи – поняття не маю.

У нас взагалі стало дуже мало комунікацій від Міносвіти. Ось сьогодні середина серпня, а головна відповідь у школі – “ми не знаємо”. Запитайте свого класного керівника чи директора про формат навчання, про гнучкість, параметри навчального року, форми відвідування, дистанційку. Ніхто нічого не знає.

Автор