Українська логістична інфраструктура потребує оновлення та комплексного бачення розвитку

Українська логістична інфраструктура – від портів та залізниці до авіасполучення – потребує оновлення та комплексного бачення розвитку, яке за дорученням Кабінету Міністрів опрацьовує Міністерство інфраструктури. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами в рамках поїздки в Миколаївську область. Глава Уряду оглянув хід дорожніх робіт на автодорозі Т-15-08 Калинівка – Снігурівка – Березнегувате.

«Всю логістичну інфраструктуру треба оновлювати. Є доручення Мінінфраструктури, аби вони представили комплексне бачення розвитку інфраструктури – від портів, до залізниці, повітряного транспорту, доріг. Це єдина система, і вона має розвиватися гармонійно», – сказав Володимир Гройсман.

При цьому він звернув увагу, що робота в заданому напрямку вже ведеться. Так, Стратегія розвитку дорожнього господарства вже активно формується – у тому числі, за рахунок реалізації конкретних проектів, контроль виконання яких Глава Уряду проводить регулярно.

«Стратегія розвитку доріг формується на конкретних проектах. І нам потрібен час і ресурси», – сказав Прем’єр-міністр. Він додав, що важлива складова ресурсного забезпечення – радикальна зміна роботи української митниці та перевиконання бюджетних надходжень саме у частині митних платежів. «Якщо, приміром, Миколаївська митниця минулого року забезпечила 600 млн грн надходжень, то цього року це вже 1,2 млрд грн. Ми йдемо по збільшенню обсягів, – сказав Глава Уряду. – Важливо й те, що ремонт доріг стає якіснішим. На ринку дорожніх робіт з’являється конкуренція, а це веде до зниження ціни робіт та підвищення їх якості».

Є , за словами Прем’єр-міністра, напрацювання і в сфері водного, а  саме – річкового транспорту, який може стати альтернативою автомобільним перевезенням.

«Нам треба відновлювати річкове судноплавство. Це  важливий елемент розвитку економіки, логістики перевезень вантажів та розгрузки доріг», – сказав Володимир Гройсман.

Джерело