Санкції на часі. 11.07.2023

Ростислав Павленко

Московитів на дно!

Колишній голова Генерального штабу Великої Британії Марк Карлтон-Сміт назвав наступ Збройних Сил України “дуже обдуманим та точним”. Він зазначив, що наступ саме такий, яким він його очікував побачити як військовий професіонал.

Це нагадує також події минулого року, коли все літо створювалося очікування наступу на Херсон (і тривала важка жертовна робота ЗСУ), а потім був вересневий прорив на Харківщині і зрештою звільнення Херсона у листопаді.

Також це нагадує відомі операції І та ІІ Світових воєн, які принципово змінювали ситуацію на фронтах. Всі вони тривали по кілька місяців. До прикладу:

  • Контрнаступ Центральних держав, яким росіян було відкинуто, зокрема, з Галичини (у російській історії відомий як «Великий відступ»), тривав з 27 червня до 14 вересня 1915.
  • Луцький наступ російської армії (відомий як «Брусилівський прорив») – з 4 червня до 13 серпня 1916 (за новим стилем).
  • Скоординований з ним наступ французів і англійців на Соммі – з 1 липня до 18 листопада 1916. Цей наступ виснажив німців, але для досягнення результату довелось «повторить» у серпні 1918.
  • Під час ІІ Світової війни наступальна фаза Сталінградської битви тривала з 19 листопада 1942 до 2 лютого 1943.
  • Операція «Оверлорд» – висадка союзників у Нормандії – з 6 червня до 30 серпня 1944, після чого оборону нацистів на Західному фронті було прорвано.

Подібні приклади можна наводити і далі. Вони всі означали прорив оборони ворога, а для цього – концентрацію військ і ресурсів та талановите ними командування.

Тому всі, хто не на фронті, – донатимо на ЗСУ. Допомагаємо всім, чим можемо.

Чекаємо новин із саміту НАТО.

І далі «буде тобі, враже, як Залужний скаже».

 

ЛіГА.net: Інтерв’ю. “У Залужного ще є резерви”. Ексглава Генштабу Британії – про помилки Заходу та наступ ЗСУ

Генерал Марк Карлтон-Сміт – про модель поведінки диктатора Путіна, помилки Заходу в оцінках армії Росії, підготовку до війни та контрнаступ України.

Автор