Санкції на часі. 06.07.2023

Ростислав Павленко

Московитів на дно!

Постійне зростання ціни вторгнення в Україну не залишає росії альтернативи. В уряді рф планують секвестр, тобто скорочення бюджету. Питання стоїть лише щодо масштабів урізання.

Як повідомили нещодавно російські «Ведомости», міністерство фінансів розглядає можливість «фронтального» секвестру всіх «незахищених» витратних статей принаймні на 10% в 2024 році. Під ніж можуть піти всі витрати, звісно, крім асигнувань на армію та силові структури.

За підсумками січня-травня 2023 у бюджеті утворилася «дірка» на 3,4 трлн рублів, а без забезпечення податковою виручкою виявилося 28% витрачених урядом грошей.

Нафтогазові доходи впали вдвічі через знижки, які доводиться давати нафтовикам, і відключення газу європейським країнам, що залишило «Газпром» без головного експортного ринку. Сукупні податкові збори просіли на 18%.

При цьому майже увесь цей дефіцит – це кошти, які російська влада витрачає на агресію проти України. Саме близько 4 трлн рублів йде на рік на армію та виробництво зброї. 80% цієї суми проводять за секретними статтями.

А нещодавні чергові доручення путіна “расширіть і углубіть” військове виробництво спустошили скарбницю підсанкційної країни вщент.

Долар коштує уже 93 рублі, росія масово розпродає юані з запасів – а економіка завалюється все глибше.

І далі буде. Обвал росії настане не завтра, але це станеться раптово у момент, який ніхто не чекатиме.

Автор