Порошенко на Парламентській асамблеї НАТО в Люксембурзі 21.05.2023 (фото)

Петро Порошенко

Україна обовʼязково буде в НАТО! Адже це єдина гарантія миру, безпеки і стабільності не лише для українців, а й для всього Вільного світу.

Це мій головний меседж на Парламентській Асамблеї НАТО, що відбувається в Люксембурзі.

Щойно завершили зустріч з делегацією Європейського парламенту в ПА НАТО. Говорили не про те, бути Україні чи ні в Альянсі. А про те, як забезпечити наше членство швидше.

На всіх зустрічах наголошую, що нашим союзникам членства України в НАТО боятися не треба. Хай боїться росія.

* * *

Україні потрібне членство в НАТО не менше, ніж це потрібно Альянсу. А насправді навіть більше це потрібно самому НАТО. Про це сказав на зустрічі з парламентською делегацією Фінляндії у ПА НАТО.

Україна заслужила членства в НАТО вже 9 років, боронячи безпеку цілого континенту від російської орди. Ми склали іспити на шляху до НАТО не на військових симуляторах, а в реальних боях. Щодня ми платимо за членство в Альянсі найдорожчим – життям наших воїнів.

Ми вітаємо членство Фінляндії в НАТО. І переконані, що Україна має стати наступним після Швеції членом Альянсу.

* * *

Завжди приємно зустріти доброго друга України, прем’єр-міністра Люксембурга Xavier Bettel, який протягом багатьох років активно та щиро підтримує нашу державу і у відсічі російської агресії, і у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції.

Яскравий приклад – 16 відсотків оборонного бюджету Люксембурга йде на допомогу Україні.

Маємо в особі глави Уряду Люксембурга твердого прибічника формули Перемоги України та нашого членства в Альянсі. Дякую, Ксав’єре!

 

Автор