Віримо в Перемогу!

Надія Данищук / OBOZREVATEL

Абсолютна більшість українців вірять у перемогу України у війні проти Росії. При цьому немає суттєвих регіональних відмінностей в переконанні, що наша країна здобуде перемогу над агресором.

Такі результати соціологічного опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, за даними соцдослідження, загалом по Україні 93% громадян вірять, що окупанти зазнають поразки. На запитання: “Чи вірите ви в перемогу України у війні проти Росії?” 71% українців відповіли “так”, і 21% – скоріше так.

Великих відмінностей за регіонами немає, однак, все ж найбільш впевнені у перемозі на заході країни – 96%, а найменше впевненості висловили у південних областях – 88%. Втім, навіть “найменші” показники переконливо показують, що українці у переважній більшості не сумніваються в перемозі.

До слова, загальний показник по Україні не змінився з минулого року. Дослідження, яке проводили в грудні 2022 року, дало такий же результат – 93%.

Цьогорічне опитування проводилося методом особистого інтерв’ю (face-to-face) з 23 по 30 березня. Воно проходило в усіх регіонах України, за винятком Криму, Донецької та Луганської областей. А у Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Херсонській областях опитування проводилося на підконтрольних Україні територіях, та на яких не ведуться бойові дії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, соцопитування показало, що 94% українців вважають  Путіна диктатором та сучасним Гітлером.

І лише 13% українців вважають 9 травня одним з найважливіших свят. І поки у Росії перетворюють цей день на “побєдобєсіє русского міра”, дедалі менше громадян України, проти якої РФ розв’язала війну, святкують цей день.

Джерело