Зеленський призначив посла України у Китаї: що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський призначив ексміністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна послом України в КНР. Про це повідомляє Прямий.

Відповідний указ №239/2023 опубліковано на сайті глави держави:

“Призначити Рябікіна Павла Борисовича надзвичайним та повноважним послом України у Китайській Народній Республіці”, – йдеться у документі.

Слід зазначити, що посада посла в Китаї залишалася вакантною з моменту смерті Сергія Камишева 14 лютого 2021 року.

За інформацією руху “Чесно”, Павло Рябікін з листопада 2021 року до 20 березня цього року обіймав посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

До того з листопада 2020 року очолював ДМСУ, раніше – був гендиректором міжнародного аеропорту “Бориспіль”, народним депутатом, заступником голови Київської міської державної адміністрації, заступником міністра транспорту та зв’язку.

Від серпня 2009-го по червень 2010 року він обіймав посаду Надзвичайного та Повноважного Посла України у Королівстві Данія. Його дипломатичний ранг на той момент – Надзвичайний і Повноважний посланець 2-го класу.

Джерело

 

Еспресо: Кандидатура Рябікіна на посаду посла в КНР є доволі вдалим вибором, – китаєзнавець Єфремов

Для Китаю важливо мати послом держави у країні людину, яка працювала на багатьох посадах і завершила поточну кар’єру на рівні міністра.