Санкції на часі. 11.04.2023 (відео)

Ростислав Павленко

На санкційному фронті є свої наступи і контрнаступи. Почивати на лаврах рано. Адже рашисти – ворог хитрий, як вони самі кажуть, ізворотлівий, і необхідно повсякчас блокувати їхні спроби вислизнути з-під ударів.

Наприклад, у березні досяг нового максимуму імпорт нафти з росії до Індії. Він сягнув 1,64 млн барелів на день, а в обсязі імпорту нафти Індією загалом виріс з 1 до 34%.

На індійських НПЗ російська нафта переробляється на бензин та дизельне паливо.

Індія купує нафту зі значною знижкою. Зазначених обсягів недостатньо, щоб перекрити втрати від витіснення з європейського ринку. Але для рашистів добре усе, що не нуль.

Спроби росії ще більше поглибити співпрацю з Індією зазнали фіаско: розрахунок у рупіях не склався; індійські банки відмовляються обслуговувати контракти з росією, побоюючись вторинних санкцій Заходу.

Це підказує напрямки наступних ударів, здатних перебити зв’язок росії з країнами, які поки використовуються для обходу санкцій.

Економіка росії все ще має запас міцності, рашисти його активно використовують, щоб відтягнути час розплати.

Але Україна має мобілізувати всі сили, щоб переконати союзників іти далі й далі у посиленні тиску на больові точки рашистської економіки, прискорюючи її шлях до дна. І відтак – шлях світу до миру.

1. Дефіцит бюджету рф в 2023 році може більш ніж у 2 рази перевищити прогноз і становити 8-9 трлн рублів.

2. Різке зростання цін на сільськогосподарську техніку в росії, що відбулося після виходу з країни іноземних виробників, може призвести до падіння врожаю.

Тому росія докладає таких зусиль у питанні створення так званого “російського зернового коридору” – дозволу на вивіз вкраденого в Україні збіжжя як “свого”. Ці спроби мають далі жорстко припинятися.

3. Банкам на рф потрібно щонайменше 40 млрд руб на імпортозаміщення POS-терміналів для прийому карток після виходу з країни французького виробника Ingenico. На нього припадає близько 50% всіх працюючих апаратів на росії, чи близько 2 млн штук.

4. Японія скоротила свою залежність від російського вугілля після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що уряд Японії продовжить посилювати санкційний тиск на росію, натомість посилюючи підтримку України.

5. Найбільший залізничний контейнерний оператор росії «Трансконтейнер» зазнає труднощів із запасними частинами та комплектуючими для перевантажувальної техніки.

Західні виробники техніки відмовилися від поставок запчастин та комплектуючих до росії після початку війни в Україні та запровадження санкцій.

І далі ж буде.

 

Малюнок: Єгор Жгун

Автор