Ситуацію з пожежами у природних екосистемах вдається утримувати під контролем в умовах аномальної спеки

15 серпня, під головуванням очільника ДСНС України Миколи Чечоткіна відбулася апаратна нарада з керівниками структурних та територіальних підрозділів Служби. У ході наради були обговорені основні питання щодо стану реагування на надзвичайні ситуації у період з 1 по 14 серпня.

Зокрема, у вказаний період пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС України було ліквідовано 4 тис. 759 пожеж, на яких врятовано 26 осіб. При цьому не допущено знищення вогнем 865 будівель і 80 одиниць техніки. Водолазно-рятувальними підрозділами у період з 1 по 14 серпня на водних об’єктах врятовано 25 осіб, з них 3 дітей. За перші два тижні серпня у природних екосистемах кількість пожеж зменшилась на 12 % порівняно з аналогічним періодом попереднього року, а площа, пройдена вогнем – на 9 % . У три рази також зменшився показник кількості загорянь на торфовищах. В той же час у лісових масивах кількість пожеж збільшилась майже у 2 рази, а площа – у 5,5 рази. Найбільша кількість пожеж у державному лісовому фонді виникла у Запорізькій, Херсонській, Луганській та Харківській областях.

“Завдяки реагуванню на пожежі на початковому етапі і комплексному застосуванні наземних сил та авіації пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС вдалося не допустити переростання пожеж до рівня надзвичайних ситуацій”,- зауважив Голова ДСНС. “Я наголошую на результативній роботі територіальних підрозділів в умовах аномальної спеки, адже саме завдяки цьому вдається утримувати ситуацію з пожежами під контролем”,- додав він.

В ході засідання також були визначені пріоритетні завдання на поточний тиждень. Зокрема, очільник Служби звернув увагу керівників територіальних підрозділів на необхідності проведення заходів з підвищення оперативної готовності під час святкування Дня незалежності України.

“Важливим напрямком роботи на цей період є організація та проведення заходів з попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій на об’єктах з масовим перебуванням людей, на водоймах, у лісопаркових зонах та природних екосистемах”,- зазначив Микола Чечоткін.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій також зауважив, що забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації у цей період — це персональна відповідальність кожного керівника області.

Загалом, з 24 по 28 червня на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС.

Джерело