В ДНС відбулася зустріч з делегацією Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах ФРН

15 серпня відбулась зустріч заступника Голови ДСНС України Руслана Білошицького та представників Федерального відомства у справах захисту населення та допомоги при катастрофах ФРН.

В ході робочої наради учасники обговорили питання спільного Проекту співпраці між Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Федеральним відомством у справах захисту населення та допомоги при катастрофах, а також можливості щодо продовження його виконання на 2018-2019 роки.

Так, відповідним Проектом окреслюються заходи у багаторічній перспективі, що стосується обміну досвідом та підготовки фахівців з питань цивільного захисту.

Також під час зустрічі заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький зазначив, що Держслужба України з надзвичайних ситуацій вже має позитивний досвід співпраці з німецькими колегами упродовж останніх 1,5 років.

Зокрема, я хочу подякувати керівникам Проекту за можливість взяти участь у 7-й Міжнародній конференції NCT Europe 2017, яка проходила з 27 по 29 червня у Школі оборони, безпеки та охорони навколишнього середовища (м. Зонтхофен)”, – зауважив Руслан Білошицький.

Нагадаємо, наприкінці червня українська делегація, на чолі з заступником Голови ДСНС, мала змогу упродовж трьох днів відвідати лекції та показові навчання на тему хімічного, радіаційного та біологічного захисту від представників німецьких, австрійських, голландських, французьких та швейцарських збройних сил. Учасники конференції отримали можливість ознайомитися з сучасними тенденціями в галузі біологічної оборони та безпеки, дізнатися більше про розробку Європейської багатонаціональної оперативної бази для протидії загрозам РХБЯ-характеру, побачити нові підходи і технології хімічного та радіологічного виявлення, а також обговорити особливості цивільної та військової взаємодії у випадках надзвичайної події, пов’язаної з реагуванням на РХБЯ-загрозу.

Також під час зустрічі фахівці Проекту представили до уваги українських колег так звану програму “Менеджменту ризиків”, що має на меті налагодити взаємодію на всіх етапах реагування (від аналізу небезпеки до кризової комунікації з громадськістю під час ліквідації) у випадках різного роду загроз та викликів безпеці населення.

Наприкінці сторони обговорили подальші кроки щодо майбутньої співпраці та висловили готовність до відкритого діалогу.

Джерело

Автор