Порошенко: Герої Бузкового парку – це наші нові Герої Крут (фото, відео)

Петро Порошенко у Херсоні зустрівся з бійцями місцевої тероборони, які у перші дні вторгнення практично голіруч намагалися зупинити російські танки. Ті, хто вижив після важких поранень, зараз не можуть отримати ані статусу, ані допомоги від держави.

Оксана Моренець – мама 25-річного Олексія Ронського, який разом з побратимами загинув у Бузковому гаю, хоче поховати його в рідному селі з військовими почестями. Вона довго і схвильовано розповідає, як син рвався захищати Україну, і як дізналася про його загибель.

Олексій – учасник АТО, записався в тероборону 24 лютого через військкомат у селі Широка Балка. 28 лютого його з іншими чоловіками з села викликали в Херсон. Родина чекала звільнення Херсону, щоб забрати тіло Олексія. Однак у військовій частині мамі Олексія, як і іншим учасникам тероборони, не дають необхідні документи, а нескінченна бюрократія вже перетворилася на сім кіл пекла.

Подвиг Героїв Бузкового парку співмірний із Героями Крут, переконаний Петро Порошенко. «Їх розстріляли, від декого в прямому сенсі не лишилося нічого, крім пам’яті їхніх близьких. І про це досі мовчать, бо здача Херсона – незручна тема», – написав Порошенко у Facebook. 

«Я мав зустріч з чотирма нашими героями та мамою загиблого воїна. Навіть я ледве стримав сльози від їхньої розповіді. Подякував бійцям за мужність та за захист української землі, а матері – за те, що виховала такого сина. На його прикладі виховуватиметься майбутнє покоління українців», – вважає п’ятий Президент.

«Ще минулого року ми з Мариною вирішили, що пам’ять героїв тероборони Херсона має бути увіковічена. Тому оголосили конкурс на проект пам’ятника героям Бузкового гаю», – нагадав Порошенко.

«Я хочу застерегти всіх – і заангажованих представників місцевої влади, і місцевих колаборантів, і нерозумних клерків від різних служб: якщо ви ще раз спробуєте принизити і тим більше погрожувати воїнам-оборонцям Херсона, активістам, які пережили окупацію, ми знайдемо сили їх захистити. І думаю, результат вам не сподобається. Нагадаю, вони не побоялися майже з голими руками виступити проти росіян, і своїх гнид теж не побояться. Подумайте про це. А ще про те, що порушувати принцип єдності сьогодні – це в першу чергу шкодити країні», – застеріг він усіх, хто намагається принизити героїв та їхні родини.

«Справедливість переможе! Оборонці Херсона дали час всьому Півдню, щоби підготуватися до зустрічі з агресором. Вони боролися за Україну, а ми боротимемося, щоб Героїв називали Героями», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело


Ростислав Павленко

Тривожні новини з Херсона.

Влада удає, що вирішила всі проблеми, гарантувала безпеку, забезпечила тих, хто потребує, і допомогла захисникам і їхнім сім‘ям. І взялася за політичну возню.

Знову шарпають людей за… зустріч з Порошенком. А захисників, які дивом вціліли після побоїща в Бузковому гаю,.. затримують.

Ви країни, часом, не переплутали? Тут росію чи білорусію вам не дадуть побудувати.

Наша команда захищатиме людей і добиватиметься справедливості. І нині, і після Перемоги.