Про Фрідмана та його друга Авена

Антон Швець

Багато людей з вас дивились Наркос. І там є момент, коли Картель Калі перемагає Ескобара. От в тій частині, де вже розповідають про те, як Картель Калі бажає вийти з бізнесу і домовитися з владою Колумбії, стає відомо, що голова служби безпеки Калі Хорхе Сальседо почав співпрацювати з DEA (американська служба по боротьбі з нелегальним обігом наркотиків).

Там, насправді, трагічна історія, як Хорхе Сальседо прийняв таке рішення. І як він, взагалі технар, інженер і військовий, почав працювати на Калі. Але фішка в іншому. До того, як очолити всю безпеку, Сальседо тривалий час опікувався питаннями побудови системи слідкування, контрслідкування (Калі стежило за агентами ДЕА, які стежили за Калі прямо в Майямі), технічної контррозвідки та організації особистої охорони голови Калі Гільберто «Шахіста» Орехуела. Фактично, на технічному рівні Хорхе супроводжував кожну зустріч голови Калі дуже тривалий час. Ну, і побудував систему слідкування, яку назвали «КДБ Калі», там розмах був як у Штазі, 5000 агентів тільки серед таксистів і власна телефонна компанія для тотального прослуховування. Вони прослуховували навіть телефони посольства США у Боготі.

Хорхе пішов у програму захисту свідків і як людина, яка зненавиділа наркокартелі, здав ДЕА все, що знав.

Сподіваюсь, що Хорхе ще живий, довгих років життя йому.

Тому розвідспільнота США має, думаю, досить добре задокументовані дані про контрагентів та діяльність Картелю Калі, яка мала безперечно астрономічний розмах.

Переходимо до Фрідмана та Авена і їх Альфи.

Саме завдяки тому, що Фрідман та Авен подали в суд на американську організацію CENTER FOR PUBLIC INTEGRITY (CPI), є відповідне рішення американського суду, що по сумі фактів заперечувати те, що Авен особисто у 1995 році зустрічався з Гільберто «Шахматистом» Орехуела, не можна. Ну і там у суді сплило, що дану інформацію також не заперечує ЦРУ. Тобто дослідники CPI прийшли до ЦРУ з одним репортом, а ЦРУ показало їм інший репот, і там була схожа інформація. І ЦРУ сказало, що вони підтвердили багато фактів свого агента з репорта. Авен особисто зустрічався з Шахістом.

Ще раз. Американський суд округа Колумбія ДОЗВОЛЯЄ говорити, що член Альфа Груп і кент Фрідмана Авен особисто зустрічався з головою найбільшою кримінальної організації всіх часів, тобто Картеля Калі. І розмовляв Авен з Шахістом про відмивання бабла наркокартелю Калі. Яким Альфа і займалася. Все це можна говорити – справа Case 1:00-cv-02208-JDB від 27 вересня 2005 року не дасть збрехати.

Коли всяка руснява пліснява каже, що ці люди, ну Фрідман і Авен, нам дуже сильно допомогли, і, взагалі, вони – майже українці, можу вам сказати, що вони майже колумбійці і набагато більше помогли не нам, а сім’ї Орехуела.

Коли я чую, що наступним президентом рф буде Фрідман, мені хочеться орати, бо це буде ВЖЕ ДРУГИЙ президент рф, який відмивав гроші для Картелю Калі. Так, пітун також через фірму СПАГ мив гроші Картелю Калі і був частиною глобальної міжнародної мийки колумбійського Шахіста.

 

BBC: “Готовы на все, чтобы сняли санкции”. Фридман и Авен продают свои доли в Альфа-банке

Российские миллиардеры Михаил Фридман и Петр Авен готовы продать свои доли в Альфа-банке. Сумма сделки может составить 2,3 млдр долларов, об этом пишет Financial Times.

BBC: “Буря в русском стакане воды”. Как развивался скандал с письмом в защиту Фридмана

В сентябре прошлого года газета Wall Street Journal писала, что Фридман готов перевести 1 млрд долларов своего личного состояния в “Альфа-банк Украина”, чтобы убедить власти Великобритании снять с банкира санкции. Сам Фридман это отрицал.

Автор