І знову караван техніки на Східний фронт (фото, відео)

Порошенко везе техніку та спорядження «Едельвейсам» і десантникам, які воюють на Донбасі

Петро Порошенко з волонтерами зібрали черговий вантаж для бригад, які воюють на Східному фронті. Зокрема, вантажівки і спорядження везуть у легендарну 10 ОГШБр «Едельвейс», яка тримає фронт в районі Бахмута.

«365-й день. Важкий і лютий рік 9-річної війни. Країна пройшла безліч випробувань, загартувалася, продемонструвала єдність хоробрих солдат, талановитих командирів, відданих волонтерів та волелюбного народу», – зазначає Порошенко.

«Як і весь рік, сьогодні на фронт йдуть каравани техніки від ГО «Справа Громад» та Фонду Порошенка. Тут є і вантажівки DAF для 10 гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», яка так «сподобалася» путіну; багатоцільові тягачі, п’ять банних комплексів для 25-ї та 77-ї бригад, сотні шин для бусиків та пікапів, Старлінки, буржуйки, генератори, більше 600 спальників та карематів, тисячі хімічних грілок», – показав Порошенко.

«П’ять банних комплексів, які ми поставили на потік, вирушають у бригади для того, щоб забезпечити можливість помитися, просушити і попрати форму. І ми не збираємося зупинятися», – наголошує Порошенко.

«Я хотів би звернути увагу на цю машину. 100 DAFів вже поставлені у війська. Це 100 вантажівок і артилерійських тягачів, тачанки під ЗУшки, бортові машини з тентами сьогодні працюють на фронті», – зазначає Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка з волонтерами законтрактували у Великій Британії понад 300 вантажівок DAF Leyland, а також більше двох десятків потужних тягачів Foden 8×6 Сarrier.

Загалом за цей рік Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» спрямували на підтримку Збройних Сил 2 млрд 250 млн грн. Фонд Порошенка та ROSHEN – 1 млрд 900 млн грн, ГО «Справа Громад» – 353 млн грн.

«Зараз, як і весь цей рік, ми працюємо 7 днів на тиждень, 24 години на добу. Робимо все, щоб підготувати ЗСУ для весняного наступу. Бо саме від цього наступу залежить доля війни в цьому році. Тому вночі вирушаємо на фронт до наших воїнів», – повідомив п’ятий Президент.

Джерело

 

«Євросолідарність» переконала парламент створити робочу групу, щоб повернути доплати 30 тисяч військовим – Порошенко на Донбасі

Верховна Рада України за наполяганням народних депутатів з фракції «Європейська Солідарність» погодилася створити робочу групу щодо повернення доплат у 30 тисяч гривень військовим. Про це під час поїздки у Донецьку область  повідомив Петро Порошенко.

Як відомо, «Європейська Солідарність» зареєструвала законопроєкт №9006, який передбачає збереження доплати у 30 тисяч гривень всім військовим.

«Ми відстояли, щоб вони повернули 30 тисяч, які вони зняли вже з лютого військовослужбовцям. Вам немає на кому економити? Ви дали 2 мільярда гривень на марафон – бо вони безкоштовно Україну любити не можуть, можуть тільки за гроші. А в солдат забирають», – обурився п’ятий Президент.

«Сьогодні вже досягнута домовленість, що зараз я повертаюся, в понеділок робимо робочу групу і за тиждень ламаємо цю позицію, і 30 тисяч для військовослужбовців повертаємо», – зазначив Порошенко.

Джерело

 

Не тільки військова техніка: Порошенко приїхав до бійців на Донбас із сюрпризом

Петро Порошенко під час поїздки до військових на Донеччину привіз їм не лише вантажівки, «Старлінки» та мобільні лазні, а й знамениті «Київські торти».

«Сьогодні точно не святковий день, сьогодні всі згадують, як і хто зустрів 24 лютого. Для країни це був шок. Чи була країна готова до цього? ЗСУ були готові, бо ми їх готували до цього з 2014 року. Країна була не готова, і довелося з коліс переходити на військові рейки», – зазначив Порошенко.

«Але український народ, ЗСУ здивували світ, здивували своєю єдністю. У мене дуже широкі міжнародні контакти, і якщо путін нам давав три дні, то наші партнери давали Україні сім днів. Що через сім днів путін візьме Київ», – згадує п’ятий Президент.

«Тоді всім довелося взяти в руки зброю з перших годин і вступити в тому числі в бойові зіткнення з російськими силами і танками, які були і в Святошині, і на Оболоні на в’їзді у Київ. Україна дивувала світ за цей рік, але треба завжди пам’ятати ту ціну, яку ми заплатили», – зазначає Петро Порошенко.

«8 млн українців виїхали з України, 2,5 млн українських дітей пішли в школу за межами України. Сім мільйонів додатково вимушені були покинути власні домівки і передислокуватися на центральну і західну Україну, третину економіки втрачено. Не кажу про бюджет, не кажу про все, але головні втрати – це десятки тисяч людей від Бучі до Маріуполя, які були закатовані російськими нелюдами. Ми це точно ніколи не пробачимо», – наголошує Петро Порошенко.

«Тут на Донбасі дуже важко. І від кожного з нас залежить, як ефективно ми підтримаємо наші Збройні Сил у цій боротьбі. Не тільки вантажівками, броньовиками, Старлінками, колесами, банями, але і смаколиками ROSHEN. Нехай смак «Київського торту» буде не лише винятково смаком цивільного життя, але і військового», – зазначає Порошенко.

«Сьогодні від кожного з нас залежить, щоб ми зробили максимум для того, щоб наблизити перемогу, для того, щоб підтримати воїна», – пояснює Порошенко. Сьогодні це був сюрприз», – пояснює Порошенко.

Джерело

 

Порошенко подякував українцям за єдність і процитував Черчилля

Петро Порошенко, перебуваючи на Донеччині, в ефірі телемарафону «Рік героїв» на телеканалі «Прямий» подякував українцям за єдність та мужність, яку вони показали за рік повномасштабного вторгнення.

«Україні зараз нелегко. Нелегко всім українцям, бо ми втратили багато воїнів, цивільних за цей рік, десятки тисяч – від Маріуполя до Бучі. Нелегко, бо ми втратили 35% української економіки лише за цей рік. 50% української енергетики. 70% української металургії», – констатує Петро Порошенко.

«Але головне – ми зберегли країну. І зберегли її дякуючи трьом факторам. Перший, найголовніший – це Збройні Сили України, які були створені з 2014 року за зразком НАТО, з повною взаємодією з Альянсом. Сьогодні б’ється стара радянська система і нова українська НАТОвська система. І ми точно переможемо», – наголосив Порошенко.

«Друга позиція – це єдність українського народу, яка була продемонстрована з перших хвилин 24 лютого. І третя позиція – це є безпрецедентна підтримка світу. Потужна проукраїнська світова коаліція. Ці три фактори зламали не тільки плани божевільного маніяка путіна, але й зараз зламають хребет злочинній російській машині», – переконаний п’ятий Президент.

Він зазначив – найближчі місяці будуть і важкими і кривавими. «Тут як ніколи підходить твердження Черчилля, яке він висловив в 1940 році, коли був обраний прем’єр міністром: «я можу пообіцяти вам тільки кров, важку працю, сльози і піт», – процитував Порошенко.

«Але ніхто вже не має жодних ілюзій. Українці точно не програють. Вони мають мотивацію, вони б’ються за свою землю. Вони б’ються за свою свободу, і вся країна підтримує Збройні Сили. І цю підтримку наші воїни точно відчувають. Я хочу подякувати кожному з вас, хто робить все, що може, щоб наблизити перемогу», – сказав Порошенко.

Джерело

 

Порошенко з Донеччини: я ціную внесок кожного волонтера, кожного фонду, бо якщо Україна програє – не буде майбутнього

Дев’ять років війни, і особливо рік повномасштабного вторгнення змінили сенс життя кожного українця. Про це в ефірі телемарафону «Рік героїв» на телеканалі «Прямий» заявив Петро Порошенко, який перебуває на Донеччині. Порошенко наголосив: зараз пріоритет номер один – це підтримка ЗСУ.

«Війна змінила всіх, дев’ять років війни. Вона змінила Україну, вона змінила українців, вона змінила кожного з нас. Все, що ти маєш, ти сьогодні повинен віддати Збройним силам. Якщо Україна програє, життя немає. Ми не зможемо жити ні в окупованій Україні, ні за кордоном», – зазначив Порошенко.

«Після перемоги ми все відновимо, але зараз ми маємо підтримати армію, особливо на тих ділянках, де сьогодні є діри і вони не закриті. І не важливо – чи це роблять окремі волонтери, чи ти можеш організувати роботу таким чином – а сьогодні це працює потужна команда, в якій десятки, а може сотні людей, які забезпечують те, що крім нас ніхто не зробить», – пояснює п’ятий Президент.

«Все, що зроблено, – це точно значно наближає нашу перемогу. Я хочу подякувати кожному, хто долучається до цих процесів, хто допомагає «Справі Громад», бо крім наших 2 млрд ще 350 млн зібрали ви разом зі «Справою Громад». Це підвищує ефективність нашої допомоги. Я ціную внесок кожного благодійного фонду, я ціную внесок кожного волонтера. Зараз нам потрібно підтримувати один одного, підтримувати воїнів і ще раз наголошую, зробити все, щоб перемога була якнайскоріше», – пояснює Петро Порошенко.

«Все – від буржуйок до «Спартанів», від «Шилдів», бронетехніки до радіостанцій, від «Старлінків» до кариматів і зимової форми. Здавалося б, який вплив на оборону мають банно-пральні комплекси? А більш за все українські десантники, які сьогодні приїхали з-під Кремінної, з-під Мар’їнки сюди для того, щоб отримати вантажівки і лазні. І вони кажуть – це те, що зараз потрібно», – розповів Порошенко.

«Ще – потужні оперативно-тактичні безпілотними, які росія не може посадити, не може захиститися від них. І поєднання їх з артилерійським потенціалом кожен день наближає нас до перемоги», – нагадав він про БПЛА Poseidon.

«Я не знаю, коли буде перемога, але для перемоги потрібні зброя, санкції і рішучість, єдність українського народу. Я пишаюся тим, що я українець. Я дякую Богу, що була велика честь бути українським президентом, який з 2015 по 2019 рік імплементовував Армію, Мову, Віру, ЄС і НАТО. І на сьогоднішній день ми разом робимо те саме», – резюмує Порошенко.

Джерело

 

Петро Порошенко: нам треба і перемогти у війні, і не програти мир

Петро Порошенко, перебуваючи на Донеччині, в ефірі телемарафону «Рік героїв» на телеканалі «Прямий», заявив, що путін, починаючи вторгнення в Україну, розраховував, що українці будуть роз’єднані, а світ надто слабким. Це стало прорахунком російського диктатора – переконаний п’ятий Президент.

«Це те, в чому дуже сильно прорахувався путін у 2014 році, коли нападав на Україну, і у 2022 році, коли нападав на Україну. Він розраховував на те, що українці не зможуть продемонструвати єдність, а західний світ слабкий і дезінтегрований, він ніколи не зможе об’єднатися», – констатує Порошенко.

«Я дуже довгі роки працював з тоді ще віце-президентом Байденом, який в ці історичні роки і місяці продемонстрував своє глобальне лідерство. Байден об’єднав світ, об’єднав НАТО, об’єднав Велику сімку, об’єднав весь світ у тому, що 141 країна проголосувала за підтримку України. За вимогу до росії вивести війська з території України. І продемонструвала, що росія може покладатися лише на Північну Корею, Сирію, Нікарагуа і Малі, плюс філіал росії – Білорусь. Подивіться – 141 і 7. Це співвідношення сил означає, що не тільки наш план вдався, а й робота всієї міжнародної коаліції під лідерством президента Байдена. Це точно дає нам тверду впевненість в тому, що міжнародна підтримка буде рухатись», – вважає Петро Порошенко.

«Я вдячний за підсумки Рамштайна. Рамштайн – це і є прообраз антипутінської коаліції в світі. Дуже важливо, що це вдалося, бо крім перемоги і виштовхування російських військ з нашої території нам треба ще буде робити депутінізацію росії, депутінізацію Європи і депутінізацію світу. Це можна робити лише тоді, коли є зброя, санкції. Коли створений – і тут нам точно буде потрібна допомога Байдена і Сполучених Штатів – міжнародний трибунал для притягнення путіна до відповідальності за воєнні злочини», – вважає Порошенко.

«Це і фінансова підтримка України. І це не лише план Маршалла, а й повна конфіскація всіх російських активів по світу, з перенаправленням в якості репарацій Україні. Нам ще відбудовувати країну, бо руйнації країна зазнала жахливої», – констатує п’ятий Президент.

«Але ми точно знаємо, що нам робити. І точно знаємо, на кого нам спертися. І точно знаємо, що перемога за нами. І точно знаємо, що Україна є найкращою країною в світі. Тому незважаючи на всі випробування, ми відновимо країну, а не тільки переможемо. Бо нам треба і перемогти у війні, і не програти мир», – резюмує Порошенко .

Джерело

 

Порошенко закликає сконцентруватися на підтримці ЗСУ: путін «поранений», але ще дуже небезпечний

Петро Порошенко, перебуваючи на Донеччині, в ефірі телемарафону «Рік героїв» на телеканалі «Прямий» заявив, що про питання відбудови України варто говорити після перемоги у війні. Він зазначив – точно знає, що і як треба робити, але тепер всі зусилля треба спрямувати на підтримку ЗСУ.

«Я точно знаю, як це робити. Я точно, якщо буде в цьому потреба, це зроблю. Але зараз я закликаю ні про що інше, крім перемоги над росією, не думати, ні про які відновлення повоєнні. Зараз всі ресурси, всі сили треба віддати армії», – наголосив Петро Порошенко.

«Бо перемога ще не в кишені. І путін «поранений», але ще дуже небезпечний. І солдатам на фронті багато чого не вистачає, вони про це вголос не кажуть, але їм не вистачає снарядів, їм не вистачає артилерії і мінометів, вони моляться про далекобійні ракети, але вони вміють воювати», – наголошує Порошенко.

«Ще раз кажу – ми відновимо, ми знаємо як, ми найкращі, у нас є найкращі мови, нам допоможе весь світ. І наша команда має всі чіткі плани, але зараз треба сконцентруватися на перемозі у війні. Бажано цього року», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Poseidon, SHIELD чи DAF: Порошенко розповів, чи є в нього улюблений проект

Петро Порошенко, перебуваючи на Донеччині, в ефірі телемарафону «Рік героїв» на телеканалі «Прямий» розповів, чи є в нього серед масштабних проектів допомоги ЗСУ улюблений.

«Це в родинному колі я все життя люблю Марину – одну дружину. А в проектах ти кожен раз захоплюєшся чимось новим», – пояснює п’ятий Президент.

«Я дуже тішуся, коли «Посейдони» показують неймовірний результат. Я пишаюся, що «Шилди» врятували життя вже десятків українських десантників після прямих попадань мін і ракет від «Градів». Життя були врятовані. Я щасливий, що ми відкрили проект DAFів, і сьогодні бійцям 25-ї бригади ми вручали DAF за номером 100. А контрактів – на 300 DAFів», – говорить Порошенко.

«Сьогодні ми знайшли дуже цікавий комплекс, він називається «Мультиліфт». Вчора я заплатив першу заставу, зафіксував, бо вони розлітаються по світу, як гарячі пиріжки. Ми зафіксували мінімум 20. Сьогодні сплатимо ще 5. І у нас буде потужна техніка, яка може тягнути, завантажувати на себе бронетранспортери вагою до 20 тон. Вантажівки, будь-яку техніку, яка потребує ремонту або підбита – терміново її евакуювати з фронту, везти до наших майстерень, відновлювати боєздатність», – зазначає Петро Порошенко.

«Ми на місяці раніше повертаємо техніку у стрій. Ми за будь-якої погоди вдень і вночі можемо віддавати цілі для української арти. Ми сьогодні маємо артилерійські тягачі, які забезпечують мобільність і для артилерії, і для протиповітряної оборони. Ми значно збільшуємо ефективність протиповітряної оборони, якою я займався ще з 2014 року і яка де-факто врятувала Київ. Я дуже дякую воїнам протиповітряної оборони», – наголошує Порошенко.

«Кожен з проектів – неймовірний. Починаючи від сотні пікапів, чи броніків, чи кевларових шоломів, який ми робили в перший день. Починаючи від кулеметів, якими були озброєні підрозділи територіальної оборони. І завершуючи найсучаснішими, найскладнішими внесками, які ми робимо Збройним Силам. Але в першому чергу дякую вам і дякую Збройним Силам України. Без вас цього всього точно не було б», – резюмує Порошенко.

Загалом за цей рік Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа Громад» спрямували на підтримку Збройних Сил 2 млрд 250 млн грн. Фонд Порошенка та ROSHEN – 1 млрд 900 млн грн, ГО «Справа Громад» – 353 млн грн.

Джерело

 

Якщо на передовій такі військові, ми цю війну точно виграємо – Порошенко привіз техніку у підрозділ легендарного Євгена Межевікіна

Петро Порошенко під час поїздки на Донбас зустрівся із легендарним танкістом, Героєм України Євгеном Межевікіним. Євген боронить Україну з 2014 року. «З Євгеном Межевікіним – легендарним танкістом – ми знайомі давно. Він, без перебільшення, неймовірний воїн. Про себе завжди говорить мало,  сором’язливо. Але куди більше про нього скажуть його справи. З 2014-го Євген у найгарячіших точках. Сьогодні – теж. Тримає оборону Сходу», – розповів п’ятий Президент.

Євген Межевікін розповів, що 24 лютого минулого року зустрів у військовій формі. «Коли ввімкнув телевізор зранку о 6 годині – одразу відкрив шафу, дістав рюкзак, зібрав речі, завантажив у машину і поїхав на службу», – говорить військовий.

Порошенко з командою привіз партію допомоги у підрозділ, який знаходиться у підпорядкуванні тактичної групи «Адам», керівником якої є Євген Межевікін. Три вантажівки DAF, а також Старлінки, буржуйки, спальники, каримати та 5 тисяч хімічних грілок.

«Хлопці кажуть, що ситуація складна, але на цій ділянці точно контрольована. Віримо в ЗСУ та робимо все для нашої перемоги», – зауважив Порошенко.

«Привезли воїнам усе, що хлопці замовляли, і що дуже важливе для ведення бойових дій. Особливо зараз, коли обстріли посилилися, і вся ця техніка по суті – це розхідний матеріал, який береже життя особовому складу», – розповів Порошенко. Він додав, що з військовими вже домовилися про наступні замовлення – оперативно-тактичні дрони. «Бо сучасна війна неможлива без використання БПЛА», – додав він.

Межевікін додає: «зрозуміло, БПЛА кожен день втрачаються, їх збивають. Тут вони без питань потрібні. Старлінки – це для швидкого управління підрозділами. Те, що працює певний час, але знаходиться під обстрілами і відповідно виходить з ладу. І так само вантажні автомобілі для підвозу», – говорить він.

Військовий також зауважив, що нинішня українська армія дуже сильно відрізняється від того, якою вона була до 2014 року. «До 2014 року – це були залишки армії. Хоча багато хто цього не помічав. І зараз дуже великий бойовий досвід мають офіцери і солдати. І цей досвід, зважаючи на озброєння і техніку, яка є – це інша зовсім армія», – наголошує Євген Межевікін.

«Скажу чесно – дуже скучив за ним. І знаю не лише його, а й усю його родину. Обійнятися, потиснути руку – це емоції, які для мене дуже цінні», – поділився враженнями від зустрічі Порошенко.

Він додав: «Євген Межевікін – справжня легенда у Збройних Силах, найкращий танкіст в Україні, справжній друг. І надзвичайно скромна людина. Допоки діло не доходить до знищення ворога – там він не соромиться».

«За плечима Євгена десятки успішних військових операцій, які визначали хід війни, починаючи із 2014 року. Він не один раз ризикував життям, рятував побратимів, а згодом навчив цілу когорту військових своїй справі. Наближає нашу перемогу і зараз», – розповів Порошенко.

«Наша зустріч з Євгеном Межевікіним для мене є доброю ознакою – бо поки такі військові на передовій, ми цю війну точно виграємо», – наголосив п’ятий Президент України.

Джерело

 

Дві під Бахмут, дві під Лиман і одна під Вугледар – Порошенко привіз на Донбас мобільні лазні

Петро Порошенко під час поїздки на Донбас привіз у війська п’ять мобільних побутових комплексів. У спеціально оснащених вагончиках встановлені душові, а також пральні та сушильні машини. Вода гріється на твердому паливі дуже швидко – за 20 хвилин до 40 градусів, також є генератор для електроприладів. Такий «вагончик» можна підвезти у зручне для військових місце.

Мобільні лазні отримала 77 Десантно-штурмова бригада, 25 Повітряно-десантна бригада та 68 Окрема єгерська бригада.

«Один із наших пріоритетів — берегти високий морально-психологічний стан та вмотивованість бійців. Для цього 5 місяців тому наша команда інженерів з нуля розробила та поставила на потік військові лазневі комплекси. Зараз черга на лазні вистроїлася вже з величезної кількості бригад, тому ми стараємося якнайшвидше задовольнити всі потреби війська», – пояснює Петро Порошенко.

«Комплекс повністю автономний, працює на дровах і споживає мінімум води. Уявіть собі: засипав 5 кілограмів дров, завів генератор і через 20 хвилин вже можеш відчути себе хоч на пару хвилин у комфорті, навіть якщо поруч бойові дії», – розповідає п’ятий Президент.

«Так, нашому війську дуже потрібні танки, артилерія, винищувачі, броньовики, безпілотники та інша зброя — вони допоможуть нам перемогти. Але також йому потрібні такі прості речі, як військова лазня — вони допоможуть зробити побут наших вояків трошки комфортніше. Тому наша команда продовжує щодня виготовляти нові й нові комплекси, аби хлопці та дівчата продовжували відчувати наше тепло та увагу», – зазначає Порошенко.

Мобільні лазні – це спільний проєкт Фонду Порошенка та ГО «Справа Громад». Волонтери кажуть: черга за цими комплексами величезна. Щоб прискорити процес, деякі військові підрозділи передають волонтерам порожні контейнери та причепи, а майстри їх обладнують під лазне-пральні комплекси.

«Потреба ЗСУ у таких комплексах – 1100-1300 комплектів. Біда в тому, що рідко хто з великих благодійних організацій звертає увагу на цю найпростішу та найголовнішу побутову потребу звичайного військового, будь-якого військового. Ось у нас план на цей рік – 100 комплексів», – повідомив волонтер Юрій Бірюков.

Перші мобільні лазні, виготовлені коштом Фонду Порошенка та волонтерами ГО «Справа Громад» отримали бійці легендарної 25-ї бригади, яка відзначилась під час контрнаступу на Харківщині і звільняла Ізюм.

«Коли ми розробляли банні комплекси для військових, ми й не думали, який шалений попит буде на них. Воно і зрозуміло, хлопці та дівчата воюють на дуже гарячих напрямках. Іноді душ не бачать тижнями. І це щастя, що під час ротації можуть дозволити собі сходити в місцеву лазню. Але саме цей комплекс наші воїни можуть використовувати прямо неподалік лінії зіткнення», – розповідає Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Ці хлопці прямо з позицій. Потерті рукавиці, форма, що явно побувала в різного роду пригодах, кіптява, яка місцями наче пов’їдалася в їхні обличчя.

Воїни зупинилися привітатися дорогою на позиції. Не можу сказати, куди їхали. Але повірте, там зараз суцільне пекло. Це 95-ка, легендарна десантна бригада. Більшість із них із Житомирщини, вдома не були понад вісім місяців.

Але найбільше мене вразила історія наймолодшого воїна. Зараз йому 18. Мобілізований. Родом із самого Донецька. Хлопці сказали тільки одне – він ще геть дитиною багато чого побачив від окупантів.

Донецьк – це Україна. Як і Маріуполь, і Крим, і Луганщина, і Херсонщина. Потиснув Воїнам їхні міцні руки. І подякував, що не дають забути, заради чого і кого ми боремося.

Честь!


Юрій Бірюков

Про вчорашній день, про вантажівки та лазні, про мільйони гривень та тонни вантажу я напишу трохи пізніше, не дінеться інформація нікуди. Але було вчора те, що потребує окремого допису. Ну, з фото ж зрозуміло.

Це у нас така давня традиція, що сформувалася ще у 14-му – веземо електроніку, техніку, медицину, але ніколи не забуваємо про смаколики, в будь-якій доступній формі. Це не складна, не дорога, але мила і вкрай необхідна частина допомоги військовим – нагадувати про дім, про затишок, про сім’ю, про турботу.

Це може бути полуниця. Це може бути черешня. Або Київський ось торт. Багато, дуже багато, дуже-дуже багато. Тобто буквально – розміщували на фабриці окреме замовлення, яке окремо готувалося, окремо доставлялося до Дніпра, а там ми вже перевозили самі.

А далі було те, що не розповісти без доброї усмішки і якогось дивного почуття в горлі. Серйозні ж дядьки: десантники та танкісти, єгері та піхота. Побачивши торти вони якось… розслаблялися на очах, пливли поглядом. Що в них проносилось перед очима в цей момент? Дружнє застілля та свято? Вечір із дружиною на кухні? День народження дитини? Щось таке домашнє, затишне, рідне…

Ми відчуваємо радість від того, що допомагаємо військовим технікою та амуніцією. Але вчора нам вдалося допомогти їм зовсім по-іншому, і вся команда відчувала щастя від цього.

Що там у нас за графіком, полуниця? Можливо, рання херсонська?

* * *

Ні, я не писав жодних особливих дописів на 24 лютого: тут все просто – для мене це лише чергова фаза загострення війни, яка почалася в лютому 2014 року. Але рік тому ми почали активно збирати пожертви, а тому допис про це. І про черговий вантаж, черговий багатомільйонний вантаж.

За цей рік ми передали… тут я почав перераховувати, а потім витер – надто довгий список буде. Ми ще окремо якісь слайди малюємо зараз, там буде докладно. За рік активного волонтерства ми закупили та передали до ЗСУ допомоги на загальну суму 352 815 967 гривень, тут виключно ваша допомога, без цифр допомоги Петро Порошенко (у нього майже 2 мільярди гривень за цей рік).

І 24 лютого поїхав звичний вантаж, про який я ось пишу допис.

Допис про чергові 9 684 049 гривень, які доставлені на фронт у вигляді допомоги.
Допис про черговий десяток вантажівок Leyland DAF, на лобовому склі одного з яких красувався порядковий номер «100».
Допис про п’ять лазне-пральних комплексів із загальної кількості переданих вже у півтора десятка.
Допис про Старлінки, допис про буржуйки, допис про спальники та каремати, допис про болотні колеса та про гуму для БТР (о, а ось це нове у нас).

Так ні ж! Допис не про це! Це про вас! Про вашу допомогу армії, про допомогу нашим захисникам. Я ніколи не втомлюся повторювати, що ми – лише логістична ланка між вами та ЗСУ.

Ми будемо невтомно збирати та тягати вантажі рівно доти, поки ви нам допомагатимете їх оплачувати.

 

Допомогти армії просто:

Цільова банка збору на лазні для 77-ї ОАеМБр.

Цільова банка збору на генератори.

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор