Санкції на часі. 13.02.2023 (відео)

Ростислав Павленко

Мислитель Тімоті Снайдер опублікував статтю під привертаючою увагу назвою «Найважливіше про ядерну війну». Він наводить чотири аргументи на користь найважливішого для нас висновку: озброєння України – це найкоротший шлях ВІД ядерної війни до миру на континенті і до умовиводу, яким закінчується стаття: «найважливіше, що можна сказати про ядерну війну, її не буде».

Умовивід цілком у дусі стратегії «варення жаби»: озброєння українців дасть змогу розгромити рашистські полчища на полі бою, і тоді використання ядерної зброї буде найменшим, що цікавитиме путіна, який боротиметься за виживання свого режиму в москві.

А тим часом дія санкцій продовжує розхитувати основи рашистської економіки, зменшуючи кількість ресурсів і на війну, і на звичний рівень життя московитів.

1. За рік війни обсяг фонду народного добробуту рф (у золоті та грошах на рахунках Центробанку) знизився з пікових показників у 9,7 трлн рублів до 6,3 трлн рублів, коли набули чинності жорсткі санкції на нафту, а військові витрати почали пожирати бюджет.

Це при тому, що в структурі фонду чимало неліквідних активів, які знецінюються разом із російською економікою.

2. Транспортна галузь у росії зазнає суттєвих втрат – вантажообіг у січні впав на 84 %рік до року.

Це, зокрема, робить нереальними амбітні проекти щодо «прориву на схід» в обхід західних санкцій.

3. Адміністрація президента США включила у чорний список експорту шість китайських організацій, пов’язаних з підозрюваною пекінською програмою спостереження за повітряними шарами, – повідомляє Reuters.

Хуліганство має свою ціну.

4. Швейцарський банк Credit Suisse заморозив російські активи на 17,6 млрд швейцарських франків (понад $19 млрд), що значно більше суми 7,5 млрд франків, офіційно заблокованих владою Швейцарії відповідно до санкцій Берна проти москви, пишуть швейцарські газети.

Загалом у країні задекларовано близько 50 мільярдів доларів російських коштів.

5. У росії відібрали черговий чемпіонат світу.

Міжнародна федерація плавання перенесла чемпіонат світу 2025 року з водних видів спорту до Сінгапуру, повідомила прес-служба організації. Змагання мали пройти в Казані.

Зважаючи на велику роль спорту в рашистській пропаганді, такі рішення б’ють по престижу. І також показують очікування світової спільноти: навіть у 2025 про повернення росії до нормального спілкування не може бути й мови.

І далі ж буде.

Автор