Шольц погодився надіслати Україні танки Leopard 2A6

Канцлер Німеччини Олаф Шольц ухвалив рішення про відправку в Україну танків Leopard 2. Про це повідомляють Varta1 та Радіо Свобода з посиланням на німецькі газету Der Spiegel та телеканал n-tv.

Йдеться щонайменше про танкову роту — це від 10 до 14 машин. ЗСУ отримають версію танків Leopard 2А6. За даними Der Spiegel, німецькі танки Leopard нібито надходять зі складів Бундесверу. У середньостроковій та довгостроковій перспективі Німеччина може передати інші бойові танки з промислових запасів.

Інші союзники, в тому числі зі Скандинавії, також хочуть доставити в Україну бойові танки Leopard 2. Уряд Німеччини хоче надати дозвіл на експорт таких танків, які належать іншим державам, таким як Польща.

Рішенню Німеччини, ймовірно, передували інтенсивні консультації протягом кількох днів із союзниками, особливо у Вашингтоні. Шольц завжди наголошував, що він хотів постачати бойові танки тільки спільно з іншими країнами, зокрема зі США.

Нещодавно урядові партнери «Зелених» і ВДП посилили тиск на Шольца з метою доставки бойових танків в Україну. Лише нещодавно канцлер вирішила надати Україні бойові машини піхоти Marder.

Як повідомлялося раніше, Байден готовий відправити Україні танки Abrams, щоб вплинути на Шольца.

Джерело

Автор