Влада монополізувала медіапростір

Ірина Геращенко

Офіс президента продовжує грубо втручатися в українське медіаполе і будувати пропагандистський державний телеканал «РАДА».

Це порушення зобов’язань перед Радою Європи щодо роздержавлення ЗМІ. Це створення пропагандистського брехливого маніпулятивного монстра на кшталт «Росія 24».

Наприкінці 21 року керівництво ВР передали парламентський канал в лізинг ОП. Тепер там суцільні «обличчя року» з числа радників Офісу.

Влада монополізувала медіапростір за рахунок так званого єдиного марафону. Цю лабуду вже ніхто не хоче дивитися, а отже треба примусити українців дивитися єдину кнопку.

Банкова тисне на провайдерів заводити «РАДУ» на пільгових умовах на ключову кнопку в мережах. Або розсилають в ультимативній формі листи.

Паралельно провайдери отримують неформальні прохання викинути з мереж заблоковані Банковою в системі Т2 проукраїнські телеканали «Прямий», 5-й і «Еспресо».

Учасники ринку телекомунікаційних послуг повідомляють, що отримали листи від керівників органів влади з вимогою переставити «РАДУ» в мережі на 10 кнопку, яка має найкраще покриття.

Безумовно, це тиск на бізнес, це продовження практики впровадження цензури і подвійних стандартів, зачистка інформаційного поля від конкурентів і незалежних медіа.

Триває жорстка і страшна війна. Але в декого в голові вже вибори.

Автор