Україна стала країною року за версією The Economist

Україна стала країною року 2022 за версією щотижневого англомовного журналу The Economist.

Видання The Economist пише,  що зазвичай автори та редактори сперечаються, ухвалюючи рішення, однак цього року вибір був очевидний.

“Це може бути тільки Україна”, — вирішив The Economist, повідомляє Прямий.

У виданні також виділили чотири якості українців, які найбільше проявилися цього року.

По-перше, героїзм, адже президент Росії Володимир Путін очікував, що українська армія “зігнеться” перед російською, однак цього не сталося.

“Українці стояли і билися. Професори, сантехніки та попзірки вступили в армію, міняючи зручні ліжка на морозні лисячі нори та ризик агонічної смерті. Бій за боєм вони розбили росіян. Захищаючись від агресора, який заперечував право їхньої країни на існування як незалежної держави, вони знайшли нове відчуття нації”, — йдеться у повідомленні.

По-друге, винахідливість:

“Вони (українці — ред.) помітили слабкі місця своїх ворогів, підірвали їхні запаси палива та боєприпасів і швидко навчилися використовувати нову зброю, надану Заходом”.

Також The Economist відзначив стійкість українців. У журналі відмітили, що жахи, “яких завдає пан Путін”, не впливають на моральний дух громадян України: коли немає води, розтоплюють сніг, а коли нема електрики, йдуть до кафе або сплять в офісах, де й працюють.

Крім того, як наголосили у журналі, Україна стала джерелом натхнення для багатьох пригноблених людей або країн по всьому світу, довівши, що “аутсайдери” можуть протистояти “навіть величезним хуліганам”.

Джерело

Ілюстрація: Sergiy Maidukov / The Economist