Порошенко знову на Східному фронті (фото, відео)

Юрій Бірюков

И снова в дорогу, и снова с грузом. Never ever ending story.

Десяток БПЛА, сотня буржуек и труб к ним, много сотен карематов и спальников, много-много сотен комплектов зимней формы. А еще грузовики, а еще прицепы, а еще банька.

Каждую неделю мы отправляем в армию грузы на миллионы гривень. И это все благодаря вам и помощи Петра Порошенко.

Мы в путь.


Порошенко привіз вантажівки з причепами у бригаду артрозвідки на східний фронт

 

Петро Порошенко на східному фронті передав бійцям 15-ї окремої бригади артрозвідки три DAFи та два причепи, а також спеціальне обладнання. Як розповів п’ятий Президент, це одна з бригад, в яку в рамках проекту «Очі Арти» постачають БПЛА Poseidon.

«Ця бригада артилерійської розвідки працює на найгарячіших напрямках на Сході. За те, щоб їх екіпаж аеророзвідки політав на секторі — черга. Настільки вони майстерні у нищенні росіян», – розповідає Порошенко.

«Нещодавно на нулі, на дуже гарячому напрямку, ворог почав інтенсивний обстріл екіпажу. Дві години їх поливали усім, градами, чим тільки можна. Команда була — на евакуацію. Але коли стрілянина стихла, перед відходом екіпаж вирішив знову піднятися в небо. Завдяки цьому рішенню вони помітили, що ворог намагається здійснити прорив на цьому напрямку. 6 трупів росіян, згорілий танк і БМП та ще інша знищена російська техніка — так завершився «прорив» для ворогів», – зазначає Петро Порошенко.

«Настільки круті ці хлопці та дівчата. І хочуть бути ще більш вбивчими для ворога. Тому саме 15-та бригада після двох розвідбатів оперативних командувань «Південь» і командування Десантно-штурмових військ отримала спеціальні безпілотні літальні апарати Poseidon. Зараз закінчується навчання», – розповів Порошенко.

«Ми дуже чекаємо вже екіпажі з бойовим застосуванням», – зазначив він.

«До нас звернулися із проханням, щоб ми забезпечили бригаду автомобільною технікою. Тож ми передаємо три DAFи і два причепи зі спеціальним обладнанням, яке підвищить ефективність дії бригади. Я з приємністю вручаю ключі», – говорить Порошенко.

Ракетні обстріли, якими сьогодні росіяни тероризують всю країну, тут, на Сході, майже щодня. «От можете собі уявити, що зараз при нас полетіла ракета. Ми її бачимо», – зауважив Порошенко.

Військові бригади подякували за надану допомогу, відзначивши, що вантажівки дуже необхідні для ефективного виконання завдань.

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» законтрактували понад дві сотні вантажівок Leyland DAF. Автівки після техогляду перевозяться у Польщу, а звідти – в Україну.

Leyland DAF 45.150 — це повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

У серпні Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» домовились з виробниками про унікальну програму із постачання в українську армію комплексів БПЛА оперативного рівня «Очі Арти» на базі безпілотників «Poseidon».

Кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

Безпілотники мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота – до 4000 метрів. Крейсерська швидкість 75 км/год. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працюватиме на користь усіх бригад зони відповідальності, роздвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів. Підготовка операторів БПЛА організована на базі одного з навчальних центрів ЗСУ.

Джерело

 

Раніше бачились у студії Прямого, а тепер на фронті – Петро Порошенко передав пікап та спорядження для батальйону «Дике Поле»

 

Відомий телеведучий, політолог Тарас Березовець після початку повномасштабного вторгнення змінив діловий костюм на військову форму. Зараз він воює на Донеччині у складі Окремого батальйону спеціального призначення «Дике поле» Бригади ім. Івана Богуна. Петро Порошенко привіз у батальйон пікап, а також пічки-буржуйки, зимову форму, спальники і каремати.

Як розказує Березовець, пікапи на фронті – це фактично розхідний матеріал. Особливо коли йдуть такі жорсткі бої, як зараз на Донеччині. «Це надзвичайно важливо для нас, тому що ключовий успіх мобільної штурмової піхоти – це мобільність. І справді автомобілі – це розхідний матеріал. Під час харківського наступу наш батальйон втратив близько 20 автомобілів, які були знищені», – розповів Березовець.

Він зауважив, що наступ тривав 6 днів, ворог такого не очікував та тікав у паніці. «Вони в буквальному сенсі стрибали, часто неодягненими, в річку, перепливали на той берег, тому що вони виявилися абсолютно неготовими, що українська піхота буде заходити», – розповів військовий.

Тарас Березовець також розповів подробиці загибелі під час звільнення Харківщини оператора телеканалу «Прямий» Олексія Юрченка з позивним «Ворон». «Я був особисто знайомий з ним і до війни, і під час війни. Ми бачилися з ним за кілька днів до наступу. Він керував розрахунком СПГ гранатометників і при заході на позицію «москва» він був вбитий, захищаючи свого командира, командира батальйону Андрія Тумана. Він врятував життя свого командира, але не врятував себе», – повідомив Березовець.

«Для нас всіх «Ворон» та інші герої назавжди залишаться з нами, і ми маємо завжди пам’ятати ту ціну. Не розповідати відосиками, що ми вже перемагаємо, що все добре. Це страшна війна. Вона не закінчується і коштує нам дуже дорого. І цю ціну ми маємо завжди пам’ятати», – говорить Тарас Березовець.

Петро Порошенко також згадав про поета та волонтера, керівника громадської організації «Res_Publika. Брати по Зброї»  Гліба Бабіча, активіста ГО «Справа громад» Юрія Каракая, голову фракції «Європейська Солідарність» Львівської районної ради Тараса Жеребецького, і багатьох інших загиблих героїв, які віддали життя за перемогу.

«Наша команда разом з усією Україною робить максимум для того, щоб забезпечити перемогу, і співробітники «Прямого» каналу, і це не тільки Тарас, сьогодні зі зброєю в руках роблять свій внесок у нашу перемогу», – наголосив він.

«Цей батальйон вніс величезний внесок у звільнення Балаклеї, Харківської області. Дякую за подарунок – шеврон бригади «Дике поле», – сказав Петро Порошенко.

«Перша перемога була, коли ми спільно відкинули ворога від Києва. Тоді 24 лютого усі, хто міг, зі зброєю в руках давав відсіч русні, перерізавши канали логістики, ми викинули росіян за межі Київщини. Друга знакова перемога – перемога у звільненні Харківської області. Вона почалася з Балаклеї, а потім продовжилася від Куп’янська до Лиману. Але першими, хто були в Балаклеї, були українські десантники 25-ї бригади та бригада, де розташований  батальйон «Дике поле», – зазначив він.

Порошенко також закликав українців донатити ГО «Справа Громад», аби ще більше підтримувати наших військових та закривати їхні потреби на фронті. Як відомо, Фонд Порошенка подвоює зібрані волонтерами кошти. «Бо це внесок в перемогу кожного з нас», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело

 

Вирішили питання за 12 годин: Порошенко привіз спецпризначенцям, які воюють під Бахмутом, бензовоз, каремати і спальники

 

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт передав підрозділу спецпризначенців бензовоз для пального, а також каремати і спальні мішки.

Військові кажуть: підрозділи зазвичай розташовані у різних місцях. І для того, щоб вони всі функціонували, одного бензовоза недостатньо, тож шукали ще одну автівку.

«Якщо ми можемо зібрати усі зусилля і допомогти тим, хто веде бої під Бахмутом – це означає, що ми точно робимо внесок у наближення нашої перемоги», – пояснює Порошенко. Він розповідає – коли дізнався, що спецпризначенці шукають бензовоз і вже зібрали на нього половину суми, – вніс другу половину коштів.

«За дванадцять годин ми внесли гроші, бензовоз поїхав із Сумської області», – розповідає Петро Порошенко.

Бійці додають: каремати і спальники теж стануть у нагоді: «ці всі речі справді необхідні. Тому що хлопці виходили з оточення, десь потрапили під мінометні обстріли і частина майна згоріла. Тому все це вкрай потрібно».

«Це лише початок нашої співпраці, і ми будемо її продовжувати», – пообіцяв Порошенко.

Джерело

 

Знищують ворога в промислових масштабах: Порошенко привіз допомогу артилеристам під Бахмут

 

Петро Порошенко під час поїздки на Східний фронт привіз в артилерійську бригаду дрони, комплекти зимової форми, а також пічки-буржуйки та водонагрівач. Військові кажуть: все це дуже потрібно, вчасно і актуально. «Від імені особового складу 45-і бригади і зокрема нашого 59-го дивізіону імені Нестора Махна дякуємо за допомогу», – каже артилерист.

«Ви всі вже знаєте, що багато партійців «Європейської Солідарності» з перших днів повномасштабного вторгнення боронять нашу країну у лавах ЗСУ. Цього разу ми привезли допомогу 45-й окремій артилерійській бригаді на Бахмутський напрямок. Наші артилеристи знищують російських покидьків у промислових масштабах, а ми хочемо їм допомогти в такій добрій справі», – пояснив Петро Порошенко у Facebook.

«Дуже багато наших побратимів зараз тут під Бахмутом, де найважче. Серед них Степан Барна, Тарас Юрик та Юрій Луценко. Пишаюся тим, що в мене такі друзі, які всіма своїми силами відстоюють Україну зараз, а згодом будуватимуть її успішне майбутнє. Переможемо», – наголошує п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко передав прапор та коїни бійцям 79-ї ОДШб

 

 

Петро Порошенко на Донеччині передав бійцям 79-й окремої десантно штурмової бригади прапор та коїни.

«Коли наша волонтерська група «Нове Військо» та вся наша команда творили нову айдентику ЗСУ, то чітко знали: подалі від росії. Подалі від ворога, що прийшов вбивати наших жінок та дітей. Так і зародився новий прапор, берет та, власне, і сама назва десантно-штурмових військ», – нагадав Петро Порошенко.

Він також пояснив, що кольором українського десанту став темно-бордовий – колір крові воїнів, пролитої в боях за Україну.

«На беретах було змінено знак. Ним став купол парашута, як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила Архистратига Михаїла і вогняний меч, яким він уражає ворогів.

«Для мене було честю передати 79-й окремій десантно штурмовій бригаді прапор та коїни. Ці хлопці та дівчата з 2014 року там, де найгарячіше. Вони — «завжди перші». Тому добре знаю, що з прапором у руках та з Україною в серці звільнятимуть український Схід від російського ворога», – написав Порошенко у Facebook.

Як відомо, Петро Порошенко також привіз десатникам пересувний комплекс для побутових послуг, де можна прийняти душ, випрати і висушити одяг.

Джерело

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

Автор