Порошенко у Вашингтоні. День третій (фото, відео)

Це відзнака всього героїчного народу України і мужніх ЗСУ: Порошенко про нагороду Міжнародного демократичного союзу за Свободу

 

Петро Порошенко у Вашингтоні на Форумі Міжнародного демократичного союзу отримав нагороду IDU імені Буша-Тетчер за Свободу. У своїй промові Порошенко подякував народу України за мужність і закликав західних партнерів дати більше зброї для ЗСУ – зокрема, системи протиповітряної оборони Patriot, реактивні винищувачі, F-16, танки, Abrams.

«Дякую за цю велику нагороду та за таку велику честь передати її хороброму та героїчному народу України, який день і ніч бореться з дуже могутнім і жорстоким ворогом – другою армією світу, ядерною державою та жорстоким неоімперіалістичним диктаторським режимом. Без тепла в домівках, але з теплом у серцях. Без води, але з жагою змусити ворога бігти. Без електроенергії в мережі, але з силою вистояти та перемогти», – сказав Петро Порошенко у промові.

«Українці прагнуть миру, але не шляхом капітуляції. Ми прагнемо миру через перемогу. Сотні наших партійців воюють на полі бою. Разом із сотнями тисяч українських воїнів, волонтерів, військовослужбовців сил територіальної оборони», – наголосив Порошенко. Він також попросив вшанувати пам’ять загиблих українських героїв.

«Ця війна ще не закінчилася. Сьогодні саме жовто-блакитна українська парасолька захищає демократію, свободу та наші спільні цінності на європейському континенті. Ми не будемо торгувати теплом, водою чи електроенергією за нашу незалежність, суверенітет, демократію та геополітичний вибір», – зауважив п’ятий Президент.

«Запроваджуйте більше санкцій, більше ізоляції росії. Не годуйте російського звіра доходами за енергоносії. Дайте більше зброї для захисту та очищення нашої землі від російського агресора. Нам потрібні системи протиповітряної оборони, такі як Patriot, реактивні винищувачі, як F-16, танки, як Abrams», – закликав Порошенко.

Він наголосив: злочинний режим путіна має бути притягнутий до відповідальності за військові злочини та геноцид проти українців.

«І найголовніше. Після 24 лютого я ще більше переконався в майбутньому України в ЄС і НАТО. Тому що ЄС і НАТО сьогодні потрібна Україна. Саме членство України в ЄС та НАТО зміцнює безпеку на європейському континенті та гарантує нашу перемогу», – переконаний Петро Порошенко.

«Ця нагорода є важливим символом і сильним посланням про єдність і солідарність демократичного світу з Україною. Посланням про те, що Вільний світ підтримуватиме Україну, доки це буде потрібно. Разом ми переможемо!», – наголосив Порошенко.

Міжнародний демократичний союз (IDU) – це глобальне об’єднання правоцентристських політичних сил із 65 країн світу. Засновниками IDU були прем’єр-міністр Великої Британії Маргарет Тетчер, тодішній віце-президент США Джордж Буш, мер Парижа та згодом президент Франції Жак Ширак, канцлер Німеччини Гельмут Коль та багато інших партійних лідерів. 

Нагорода Буша-Тетчер за Свободу – це найвища відзнака IDU. Ця нагорода носить ім’я двох головних засновників IDU, історичних лідерів свого часу, чия спадщина втілює  основну місію IDU щодо підтримки свободи та демократії в усьому світі – президента Джорджа Буша і прем’єр-міністра Маргарет Тетчер. Нагорода відзначає видатний внесок, зроблений членами партії IDU або окремими особами у просуванні основних цінностей, за які виступає IDU: свобода, демократія, права людини та верховенство права.

Повне відео виступу:

 

Форум IDU у Вашингтоні ухвалив Резолюцію на підтримку України і визнав росію країною-спонсором тероризму

За результатами Форуму Міжнародного демократичного союзу у Вашингтоні, у якому від Украіни брав участь лідер  партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, 9 грудня була схвалена Резолюція на підтримку України.

Міжнародний демократичний союз, який об’єднує більше 80 партій з 65 країн, підтвердив міцну єдність та солідарність з народом України, який продовжує хоробро та самовіддано боротися з російською агресією, метою якої є знищення українського вільного та демократичного суспільства.

Лідери демократичних партій у найжорсткішій формі засудили російську агресію проти України і вимагають від путінського режиму негайно припинити військові дії та вивести окупаційні війська з усіх міжнародно визнаних територій нашої держави.

Як повідомила Міжнародний секретар партії «Європейська Солідарність» Вірджинія Дронова, IDU визнав путінську росію країною-спонсором тероризму та країною, яка використовує терористичні засоби, як це зазначено у рішеннях Європарламенту та національних парламентів. IDU закликає уряди демократичних країн вжити заходів для всеохоплюючої міжнародної ізоляції путінського режиму, посилення режиму секторальних та індивідуальних санкцій, а також створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності за воєнні злочини та звірства в Україні.

Демократичний світ вшановує мужність та самопожертву Збройних Сил України, волонтерів та всіх українців, які об’єднали зусилля задля захисту своєї країни від знищення реваншистським та неоімперіалістичним путінським режимом. У зв’язку з цим, Міжнародний демократичний союз закликав світове співтовариство прискорити постачання Україні сучасних озброєнь для звільнення тимчасово окупованих територій, а також технічної допомоги для зміцнення енергетичної стійкості в умовах цілеспрямованого знищення агресором критичної інфраструктури.

Лідери також визнали стратегічну важливість прискорення процесу інтеграції України до ЄС та НАТО, що стане найефективнішою довгостроковою безпековою гарантією і для України, і для європейського континенту.

Джерело

 

Джерело

Автор