Порошенко у Вашингтоні (фото, відео)

Порошенко у Вашингтоні пояснив, що потрібно для перемоги України

Петро Порошенко під час виступу у Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні розповів, що потрібно для перемоги України у війні проти російської агресії. За словами Порошенка, план перемоги передбачає 5 умов: надання Україні необхідних озброєнь, посилення санкцій проти росії, створення міжнародного суду над російськими злочинцями, фінансова підтримка України та членство в НАТО.

«Як ми можемо зупинити війну? Тому що переговори матимуть сенс лише наприкінці, коли припиниться війна. Я пропоную свій план, як це зробити. По-перше, зброя. Зараз важлива протиповітряна оборона. І якщо ви питаєте мене про мету мого візиту, я хочу зустрітися з конгресменами, із сенаторами, з людьми з Білого дому і передати цю інформацію», – повідомив Порошенко.

«Це війна нового типу, якої не було в історії. Це війна безпілотників, війна далекобійної та високоточної артилерії. Це війна радіоелектронних систем. Це та війна, якій точно потрібні реактивні винищувачі – щоб зупинити російське домінування в повітрі», – пояснює Порошенко.

«Друге – санкції та ембарго. Вони працюють. Разом із мобілізацією вони, безумовно, мають величезний ефект всередині росії, і санкції мають бути екстериторіальними. Санкції повинні встановлювати максимальні ціни на нафту і газ», – вважає Петро Порошенко.

«Справедливість. Ми повинні передбачити кроки, можливо, використовуючи механізм ООН, можливо, створити спеціальний трибунал. Але має бути відповідальність за військові злочини, які відбувалися в Бучі, в Чернігові, в Гостомелі, у Ворзелі, в Маріуполі та інших містах», – вважає Порошенко.

«Пункт номер чотири – фінансова підтримка, підтримка критичної енергетичної інфраструктури. І тільки тоді ми будемо говорити про те, як будувати нову Україну. Зараз нам потрібно зберегти Україну, а потім говорити про те, як будувати нову Україну після перемоги», – вважає Петро Порошенко.

«І п’яте чи, можливо, перше –  членство в НАТО. У світі не існує іншої форми гарантії безпеки, крім НАТО. Після війни ми створили Раду Безпеки ООН – і агресор є постійним членом Ради Безпеки ООН з правом вето. Повністю знищено не тільки Раду Безпеки, але й весь післявоєнний механізм безпеки, який створювався. Як ми можемо його зберегти? Викинути росію з Ради Безпеки. У цій ситуації ми, українці, не приймемо, що «добре, треба говорити про механізм, може, якийсь інший». Забудьте про це», – закликав п’ятий Президент.

Джерело

 

Порошенко у Вашингтоні: НАТО зацікавлене в Україні не менше, ніж Україна в НАТО

 

 

Петро Порошенко під час виступу у Раді з міжнародних відносин у Вашингтоні заявив, що НАТО зацікавлене у членстві України не менше, ніж сама Україна. П’ятий Президент наголосив, що сьогодні Збройні Сили України стали «безпековою парасолькою» для Європи і для держав-членів НАТО.

Відповідаючи на запитання, як переконати членів Альянсу, які скептично ставляться до перспективи України, Порошенко зауважив: «Будь ласка, співпрацюйте з цими країнами. Тому що це не жест, не подарунок Україні. Запам’ятайте – це інвестиція у вашу власну безпеку для тих націй, для тих держав-членів, які надають нам дозвіл», – вважає Порошенко.

«Сьогодні від росії Східну Європу захищає не п’ята стаття НАТО. Сьогодні Східну Європу захищає синьо-жовтий прапор Збройних Сил України. Ми робимо вашу роботу. Допоможіть нам виконувати вашу роботу. Не дозвіл, а запрошення України у НАТО – це інвестиція у вашу безпеку», – наголошує Порошенко.

«Чому Швеція, демократична нація на півночі, вважає, що вони не можуть гарантувати власну безпеку без НАТО, і це прийнято? І Фінляндія сказала, що без НАТО, маючи такого сусіда як росія, неможливо захистити націю», – констатував Порошенко.

«Найкращий пропагандист НАТО, якого ви знаєте, – це путін. Він знайшов аргументи для Швеції, знайшов аргументи для Фінляндії, знайшов аргументи і для України. Ось чому не намагайтеся знайти інший варіант механізму», – наголошує п’ятий Президент.

«Аргументів для досягнення цього результату у нас більш ніж достатньо. Тож давайте почнемо над цим працювати. Давайте почнемо роботу з Конгресу, з пояснення Сенату, тому що вони, безумовно, за нас, вони, безумовно, за демократію, за свободу. Ми просто розуміємо, що після того, як путін зруйнував усі інші механізми, тільки це може захистити безпеку світу», – переконаний Петро Порошенко.

Джерело