Українцям знову загаджують мізки

Ірина Геращенко

Марат Гельман, один з авторів українофобської ідеології РФ, керував однією з груп російських політтехнологів, які під час президентських виборів 2004 року тягли за вуха до влади Януковича і щодня знущалися над Ющенком, його родиною і командою.

Сьогодні ця потвора перефарбувалася, поповнила ряди хароших рускіх і за мільярди українських бюджетних гривень віщає на каналі Freedom.

Моніторинг Детектор медіа стверджує, що, наприклад, на цьому каналі ніколи не було представників Європейської Солідарності, хоча члени нашої партії воюють на фронті, волонтерять, працюють, сплачуючи податки, за яке утримують це ТБ-кубло.

На каналі Freedom гості – це слуги, представники ОПЗЖ, партії Шарія і хороші рускі.

Я неодноразово звертала увагу на це неподобство міністра цензури. Але, видно, ці люди йому симпатичні, бо і в 2004 він показував їх на очолюваних телеканалах, де на проукраїнську опозицію було повне табу.

Можливо, СБУ і РНБО звернуть увагу, як українцям знову загаджують мізки, просуваючи ідеї хорошего русского міра?

Ми наполягаємо на ліквідації державних телеканалів, бо це порушення наших зобов’язань перед Радою Європи. А 2 млрд гривень мають іти на ЗСУ, а не ТБ-марафон. Досить будувати Росію в Україні.

Р. S. Про події 2003-2004 років, коли РФ безпосередньо втручалася в українські президентські вибори, добре пам’ятають Вахтанг Кіпіані, Олексій Мустафін, інші колеги, які уточнили, що українців на сорти ділили в іншому з 4 виборчих штабів колеги Гельмана по цеху політтехнологів – Гарновський, Сергейцев, Куліков і ко. Внесла уточнення в текст. Але це ще раз підтверджує, що всі ці Гельмани, які заробляли на українофобії, апріорі не можуть бути на українському ТБ, тим більше фінансованому за бюджетні гроші .

Автор