Робоча поїздка Петра Порошенка на Східний фронт (фото, відео)

Порошенко на Східному фронті: Звільнили Херсон – звільнимо кожен клаптик української землі

 

Петро Порошенко, який привіз допомогу у підрозділи на східному напрямку, розповів про головні складові перемоги України. Перша зустріч – із бійцями Сил спеціальних операцій. Як пояснює Порошенко, ці хлопці одними з перших заходять на окуповані території під час їх визволення.

«Саме вони наражаються на найбільшу небезпеку. І це вони приносять командуванню, а згодом і всім українцям щасливу звістку про черговий звільнений населений пункт», – зазначає п’ятий Президент.

«Сьогодні ми тут, на Сході. Ми звільнили Херсон, і я не маю жодного сумніву, що ми звільнимо Донецьк, ми звільнимо Луганськ, ми звільнимо Крим і ми звільнимо кожен клаптик української землі», – наголошує Порошенко.

«Тут дуже непроста ситуація. Але і звідси наші військові обіцяють нам приносити гарні новини. А ми доставляємо усе, щоб це стало можливим: буржуйки, генератори, дрони, каремати та спальники. Бо не тільки південний, а й східний напрямок має бути звільненим від рашистської нечисті», – переконаний Порошенко.

«Наші бійці сповнені рішучості для того, щоб це реалізувати. А від нас з вами дуже залежить, щоб ми робили три речі. Перше – щоб ми підтримували Збройні Сили, і в цьому є наша визначальна відповідальність. Друге – щоб ми забезпечили міжнародну підтримку України. І третє – ми точно маємо демонструвати єдність, в тому числі і у Верховній Раді, щодо законодавчого забезпечення нашої перемоги – антикорупційної політики, ефективного підвищення економіки, захисту українських військових, захисту української землі і захисту українського народу», – наголошує Порошенко.

Джерело

 

Система відеорозвідки, яку створив Гліб Бабіч, врятувала багато життів – Порошенко на Донеччині

 

Авдіївка – одна з найгарячіших точок на Сході. Від Опитного до Нью-Йорка 30 кілометрів фронту тримає 110-та ОМБр, куди сьогодні привезли допомогу від Фонду Порошенка та волонтерів ГО «Справа Громад».

Військові кажуть: ситуація в районі Авдіївки напружена, але контрольована. Хлопці розповідають – суттєво зменшити втрати серед воїнів допомагає система відеонагляду, яку встановили завдяки проекту Глібу Бабічу ще до початку повномасштабного вторгнення.

Як відомо, у 2021 році Фонд Порошенка спільно з ГО «Res_Publika. Брати по Зброї» та ГО «Справа Громад» започаткували проект оснащення лінії фронту системами відеоспостереження – це була ініціатива Гліба Бабіча, очільника «Братів по Зброї». 28 липня цього року Гліб Бабіч разом з побратимами загинув біля Ізюма на Харківщині.

Порошенко протягом минулого року передав обладнання для відеоспостереження кільком бригадам на лінії фронту, кошти на техніку збирали спільно з небайдужими українцями. Комплекти спостереження та оптичної розвідки і тепер допомагають українським воїнам боротися з ворожими снайперами. Після ротації підрозділів обладнання залишається на позиціях.

«Спасибі за ті системи відеонагляду, які ми встановили ще до великої війни, вони реально рятують десятки життів. Все працює. Це була золота знахідка і золота робота», – розповідають бійці.

«Система актуальна. У нас виведено 8 камер, і за великим рахунком вона знімає будь-яку необхідність солдатам сидіти на позиціях, на висоті. Ці позиції особливо вразливі, і у тих випадках, коли камери виходили з ладу і солдати мали спостерігати особисто, то реально були втрати, бо є прильоти по таким спостережним пунктам», – пояснюють військові.

Порошенко розповідає: «на цей напрямок ворог перекинув також частини, які звільнилися з Херсону, і «мобіків», тому хлопці з 110-ої потребують нашої з вами підтримки. Ми привезли їм найдефіцитнішу зараз позицію – потужні дизельні генератори, а також спальники, каремати та солодощі від «Рошен». Наступного разу завеземо форму, буде привід ще раз зустрітися та поспілкуватися».

«До речі, Ірина Геращенко і Марія Іонова є покровительками 110-ки. Їх тут знають і люблять, і передають гарячі вітання з Донецької області», – додає Порошенко.

Як відомо, Петро Порошенко разом з волонтерами ГО «Справа Громад» підготували черговий вантаж для Східного фронту. Кільком бригадам привезли вантажівки, пікапи, генератори, буржуйки та інше спорядження на суму близько 10 млн грн.

Джерело

 

На Донбасі точаться важкі бої, але хлопці готові йти на Донецьк і далі – Порошенко

 

Петро Порошенко привіз вантажівки DAF, броньовану машину, генератори, буржуйки і спальні мішки у батальйон, який зараз воює на одній з найгарячіших ділянок східного фронту.

«Заїхали до хлопців у батальйон, який стоїть на дуже відповідальній ділянці східного фронту. Передали їм вантажівки DAF, броньовану машину, — щоб насипали русні, та генератори, буржуйки, спальники, — щоб були усі здорові», – говорить Порошенко.

«А вони нам подарували суцільні емоції. Попри те, що на їхньому напрямку зараз точаться дуже важкі бої, вони віджартовуються — не приховують облич, бо кажуть, що росіяни і так вже кожного знають. І готові йти до Донецька і далі», – ділиться враженнями п‘ятий Президент.

«Дуже позитивний день на фронті в колі наших захисників. І багато сміху, — на війні без нього ніяк. Настрій у воїнів суперовий, переможний. Вони своєю внутрішньою силою повернуть всі українські території. Ми в цьому не сумніваємося», – наголошує Порошенко.

«Віримо в ЗСУ і невпинно наближаємо нашу перемогу. Заради таких миттєвостей і варто жити», – вважає Петро Порошенко.

Джерело

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

 

Автор