Санкції на часі. 10.11.2022

Ростислав Павленко

Поки рашисти тікають з Херсонщини, економічна основа їхньої воєнної машини дає все більше тріщин. Із посиленням санкцій і під натиском ЗСУ вони опиняться на дні швидше, ніж передбачає більшість оглядачів.

1. Центробанк росії “надрукував” для бюджету 260 млрд рублів за місяць.

Фінансова влада продовжує емісію сотень мільярдів рублів, «друкарським верстатом» закриваючи дірки в бюджеті та балансах держкорпорацій. Така політика скоро відіб’ється на рядових росіянах знеціненням доходів і зростанням цін.

2. Уряд рф планує достроково провести індексацію комунальних тарифів 1 грудня цього року замість 1 липня наступного року.

Позапланове підвищення тарифів ЖКГ у грудні 2022 року обійдеться росіянам у 300 млрд рублів. Це означає, кожна російська сім’я заплатить додатково 6-7 тисяч рублів.

3. Індія відмовляється платити за російську нафту у рублях.

План торгівлі в обхід долара завис у повітрі, і індійські імпортери нафти змушені приховувати закупівлі в росії, побоюючись санкцій та заборони страхування танкерів, що набирає чинності з грудня.

4. Металурги росії працюють у збиток через закриття європейських ринків і невигідність продажу продукції до країн Азії.

5. Аналіз експортних потоків з 57 країн до росії показав, що у червні-серпні 2022 р. середньомісячне падіння поставок склало 24% порівняно з літом 2021 р. У грошах це близько $4,5 млрд на місяць.

Скорочення на європейському напрямі становило 43%.

І далі ж буде.

Автор