Робоча поїздка Петра Порошенка на Південний фронт (фото, відео)

Порошенко на Миколаївщині розповів, хто найкраще веде переговори з путіним

 

Петро Порошенко, який сьогодні привіз для трьох бригад у прифронтові райони Миколаївської області вантажівки для перевезення артилерійських снарядів, генератори, медичне обладнання і сотню буржуйок, заявив, що Збройні Сили України є найкращими дипломатами і переговорниками з путіним.

«Нам треба робити потужні дипломатичні зусилля. І найкращим дипломатом, найефективнішим, найдосвідченішим є Збройні Сили України. Ось вони так проведуть переговори, що цьому кату, цьому нелюду, цьому вбивці не буде куди діватися. І я як колишній міністр закордонних справ, як п’ятий Президент України маю сказати: українці твердо покладаються на «дипломатичні зусилля» Збройних Сил України», – наголошує Порошенко.

Як відомо, Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад» повезли черговий вантаж на південний фронт. Артилеристам, десантникам та бійцям тероборони передають три вантажівки DAF, маніпулятори для завантаження снарядів, а також генератори, сотню буржуйок і медичне спорядження для швидкої допомоги.

Джерело

 

Порошенко привіз на південний фронт вантажівки для артилеристів і пояснив, чому це важливо

Петро Порошенко привіз на південний фронт британські вантажівки DAF з маніпуляторами для артилерійських підрозділів. Як пояснив Петро Порошенко, для швидкого завантаження снарядів натівського калібру такі підйомники вкрай необхідні. Вантажити їх вручну – це означає втрачати дорогоцінний час, зауважує Порошенко. Одна з машин має тент і призначена для особового складу.

«Ми привезли вантажівки з маніпуляторами, ми фактично «вигризали» їх у Британії. Чому це було так важливо? Боєприпаси 155-го натівського калібру для гаубиць М777 приходять в палетах. Їх треба спочатку розпакувати, завантажити, і знову запакувати. Це потребує неймовірної кількості часу і зусиль. З маніпуляторами снаряди одразу вантажаться на платформу, і це збільшує ефективність застосування нашої артилерії», – зазначає Петро Порошенко.

«А так, як працюють наші артилеристи, – це неймовірно. Особливо зараз, коли вони мають «Ескалібури». Коли у башту російської 80-ки потрапляє снаряд, врятуватися русні вже неможливо», – пояснює п’ятий Президент.

Він також повідомив, що з цією бригадою налагоджена давня системна співпраця. «Ми почали працювати, коли розпочинали програму пікапів. І перші нові L-200 ми доставили саме в цю бригаду. Саме ці ракетники і артилеристи зробили свій потужний внесок у відправку «русского корабля» за відомою адресою», – нагадав Петро Порошенко.

«Я ще раз наголошую, що зараз – це війна артилерії, війна дронів. Тому наші автомобілі призначені для того, щоб забезпечити артилерію. Як і всі наші зусилля з поставкою «Посейдонів» як оперативно-тактичних розвідувальних безпілотних літальних апаратів – вони надають найбільш точні координати для координації з нашою артилерією», – пояснює Порошенко.

«Хочу подякувати кожному, хто відправляє 1 гривню чи 10 гривень, а хто й мільйон на «Справу Громад». Бо до кожної вашої гривні ми докладаємо свою гривню. Це вдвічі ефективніше використання кожної вашої копійки, заробленої важкою працею і відданої в найкращому напрямку – для підтримки Збройних Сил України, які наближають нашу українську перемогу», – наголошує Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» законтрактували у Великій Британії понад 200 вантажівок Leyland DAF.

Ця повнопривідна п’ятитонна дизельна вантажівка, яка може оснащуватись лебідкою і перевозити все, що потрібно для фронту: боєкомплект, харчі, воду і пальне в бочках. Частина автомобілів обладнана кранами для завантажування великокаліберних боєприпасів.

Джерело

 

Збили крилату ракету і Ка-52 «Алігатор»: Порошенко привіз допомогу у бригаду ТРО, яка готується до наступу на Півдні

 

Петро Порошенко на Миколаївщині передав у 126-ту бригаду ТРО генератори та буржуйки. Як розказують бійці, генератори дуже потрібні для зарядки рацій, дронів, телефонів і планшетів. А буржуйки рятують вночі, коли стає холодно і вогко. «Коли пару суток в окопі посидиш, потім буде де зігрітися. А так немає де грітися», – пояснюють хлопці.

«Організація наступу на Херсонському напрямку лягла на плечі у тому числі цієї героїчної бригади територіальної оборони. З командиром я знайомий давно – ще з 2014-15 років. Бачилися в гарячих точках на Сході. Сьогодні – вже тут, на Півдні. Саме воїни цієї бригади тероборони збили крилату ракету та відомий російський бойовий гелікоптер Ка-52. Бо нема чого «шастати» в українському небі», – розповідає Порошенко.

Відома волонтерка з Одещини, координаторка Гуманітарного центру «Гостинна хата» Наталія Богаченко, яка після широкомасштабного вторгнення вступила до ЗСУ, подякувала за допомогу бригаді: «ми зараз виконуємо дуже багато бойових задач, багато хлопців знаходяться на херсонському напрямку. Йде зима. І це – колосальна допомога для нашої бригади».

«Рухи у військових дуже чіткі, діалоги короткі – залишилося не так багато часу. Ми встигли. Довезли такі потрібні генератори для заряджання коптерів, рацій, планшетів. І, звісно, справжній скарб для будь-якої бригади – буржуйки. Подякував хлопцям за захист української землі. Віримо в Збройні Сили України і лупаємо сю скалу!», – наголошує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Повертаємося з фронту додому.

Блокпост на півдні.

Тут всі свої: військові, поліцейські і волонтери.
З вдячністю потиснув кожному з них руку.

 

Допомогти армії просто:

Донат-платформа з сувенірами.

По Україні

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або за посиланням.

Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends

Western Union / MoneyGram

Переказ на: ANTONINA BUZILO

SWIFT перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

Криптовалюти

USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144

 

Автор