Брифінг щодо обстановки на фронті російсько-української війни (фото, відео)

 

Про російські вертольоти, 5 полків та свято…

 

“Ефективність системи протиповітряної оборони залишається на достатньо високому рівні і становить 79% збитих БПЛА ворога. Тільки за останню добу, тобто сьогодні, силами і засобами ППО знищено 18 із 20 дронів-камікадзе.

Аналіз характеру застосування противником ракетного озброєння за минулий тиждень показує на суттєве зменшення його інтенсивності. Так, із 19 жовтня противник випустив 52 ракети по території України. З 10-го по 18 жовтня противник випустив 146 ракет. Слід зазначити повну відсутність військових об’єктів серед цілей поразки крилатими ракетами противника, а також продовження зосередження його зусиль на знищенні об’єктів енергетичної інфраструктури нашої країни. Це є цинічним порушенням правил та звичаїв ведення війни”, — заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 27 жовтня 2022 року.

Упродовж минулого тижня українські захисники “приземлили” шість ударних російських вертольотів типу Ка-52, Мі-24, Мі-28. Всього з 24 лютого знищено близько 250 ворожих вертольотів. Це приблизно п’ять полків армійської авіації.

“Тому можна “привітати” всі екіпажі авіації ЗС рф із їхнім прийдешнім професійним святом – завтра у них день армійської авіації. Нехай літають, ми їх будемо збивати”, – заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Джерело

 

Про чмобілізацію на росії…

“Основне задіяння мобілізованих росіян у зоні бойових дій очікується орієнтовно через півтора-два тижні”, — заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 27 жовтня 2022 року.

— Попри заяви кремля про завершення мобілізації, на практиці мобілізаційні заходи тривають. Згорнуті лише публічні заходи з призову. Тоді як процес вручення повісток за місцем проживання або роботи військовозобов’язаних продовжується. Основне задіяння мобілізованих у зоні бойових дій очікується орієнтовно через півтора-два тижні: ймовірно, для стримування наших дій на певних ділянках фронту, а також для рівномірного посилення інших ділянок фронту, — зазначив Олексій Громов.

Джерело

 

Про мобілізацію засуджених осіб у так званих лднр…

“На тимчасово окупованих територіях Донецької області призвуть на військову службу понад 300 засуджених осіб”, — заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 27 жовтня 2022 року.

— Мобілізація студентів різних форм навчання призвела до зростання соціальної напруги на тимчасово окупованих територіях Луганської області . У цьому зв’язку пасічник (голова окупаційної адміністрації Луганської області) 11 жовтня видав “розпорядження” про звільнення з військової служби окремої категорії громадян. Однак, через позицію “військових” планується демобілізувати студентів лише впродовж 2-3 місяців, замінюючи їх новими мобілізованими. А на тимчасово окупованих територіях Донецької області готують чергову партію ув’язнених до мобілізації. Так, за наявною інформацією, підготовлено проєкт указу пушиліна (голова окупаційної адміністрації Донецької області) про деякі питання мобілізації окремих громадян. Відповідно до якого відбудеться призов на військову службу понад 300 засуджених осіб, що відбувають покарання у так званих виправних закладах державної служби виконання покарань “міністерства юстиції” тимчасово окупованих територій Донецької області, — зазначив Олексій Громов.

Джерело

 

Україна посилила охорону північних кордонів на випадок вторгнення з Білорусі

“На даний час безпосереднього створення наступального угруповання противником з боку території республіки білорусь не відмічається”, — заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 27 жовтня 2022 року.

— Ми неодноразово намагаємось довести правдиву інформацію щодо перекидання сил і засобів збройних сил країни-агресора до білорусі. Всі події відстежуються. Ми бачимо, що окрім аеродрому Зябрівка, противник ще намагається перекинути свої війська на інші аеродроми республіки білорусь, а також проводить активні заходи на білоруських полігонах. Також противник з того напрямку продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати-камікадзе. На цьому тижні безпосередньо 10 запусків дронів Шахед було здійснено з території республіки білорусь, — зазначив бригадний генерал Олексій Громов.

За його словами, всі ці заходи відстежуються.

— На даний час безпосереднього створення наступального угруповання противником з боку території республіки білорусь не відмічається, але заходи цілеспрямовано противником проводяться. Це може бути як напрямок з території Чорнобильської зони, а також з Чернігівської області. Загрози є, загрози будуть, ми на все відповідно реагуємо, відстежуємо. Відповідно, ми вже наростили своє угруповання на північному напрямку. Ми адекватно реагуємо на всі загрози не тільки з території республіки білорусь, а й зі сходу нашої країни, і з півдня. Насамперед вони відчувають, що не можуть проломити фронт ні на південному, ні на східному напрямку, — наголосив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.

— Офіцери збройних сил рф беруть участь в оцінці готовності військових частин Гроднецької, Брестської та Гомельської областей Білорусі. Військові маневри поєднуються з публічними сигналами влади білорусі про відсутність намірів нападати на Україну. Але постійні зустрічі військово-політичного керівництва білорусі з представниками трудових колективів формують образ ворога з необхідністю проведення упереджувальних дій проти України та НАТО, — розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

Джерело

 

Під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів

“Під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів”, — заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 27 жовтня 2022 року.

— Враховуючи відсутність у так званої «другої армії світу» будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всіх кремлівських політиків та пропагандистів, противник може ухвалити «непрості рішення». Найбільш ймовірно, що під час відступу противник, окрім масової евакуації, може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворення ним тимчасово окупованих територій на випалену землю, із завданням критичних збитків інфраструктурі повернених Україною територій. З огляду на останні інформаційні вкидання з боку росії про “брудну бомбу”, не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на ЗАЕС, з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи зі звинуваченням у цьому України. Навіть прогнозовані наслідки катастрофи на ЗАЕС були передбачені росіянами з урахуванням напрямку вітру у західному напрямку, — зазначив бригадний генерал Олексій Громов.

Джерело

Автор