Порошенко передав розвідникам Нацгвардії бронемашину (фото)

Броньований мікроавтобус для розвідників, які виконують найсекретніші завдання, передав Петро Порошенко з волонтерами ГО «Справа Громад».

«Спробуйте на цих фото знайти українську розвідку. Бачите лише автомобіль? Я теж. На те вони і розвідники. Це авто ми передали нашим хлопцям з Нацгвардії, які виконують найнебезпечнішу роботу на фронті — заходять у тил до ворогів, влаштовують диверсії, щохвилини ризикуючи своїм життям. Усі дивні вибухи на незаконних забудовах (мостах), усі загадкові смерті колаборантів — це велика робота людей, імена яких ми ніколи не дізнаємося», – констатує п’ятий Президент.

«Цьому підрозділу потрібен був бус, який не пробʼють кулі та уламки ракет, який неможливо підірвати гранатою чи іншою зброєю. Спершу я припустив, що вони хочуть, аби ми купили танк, але розвідники сказали, що ця машина має бути швидка та тиха. ГО «Справа Громад» довго думала, шукала щось подібне і, нарешті, ми це знайшли», – зазначає Порошенко.

«Це — броньований автомобіль, один з останніх на складах Європи, але нам вдалося його викупити та привезти в Україну. Фактично — це броньована капсула з куленепробивним склом, і вона повністю відповідає вимогам розвідки», – пояснив Порошенко.

«Такі авто вже використовувалися ГО «Res_Publica. Брати по Зброї» в проєкті «Локі», засновником якого є покійний Гліб Бабіч. Броньовані машини показали високу ефективність, швидкість та захищеність. Тому я глибоко переконаний, що це авто, така наша з вами допомога збільшить кількість «бавовни» та наблизить нашу перемогу», – резюмує Порошенко.

Джерело

Автор