Олександр Погребиський повертається на фронт не з порожніми руками (фото, відео)

 

Олександр Погребиський – депутат Київради від «Євросолідарності», десантник, один з лідерів ветеранської організації «Res_Publika. Брати по Зброї» з перших годин 24 лютого взяв активну участь в організації спротиву агресору. А після того, як росіян відкинули від столиці, воює у складі 46-ї десантно-штурмової бригади. Під час контрнаступу Олександр отримав поранення і контузію. Після короткого лікування десантник їде назад, на фронт.

«З порожніми руками в бригаду не повертаються», – наголошує Петро Порошенко і додає: пишається справжнім фронтовим братерством з Олександром, яке триває з 2014 року.

«Мій друг, великий патріот та воїн Олександр Погребиський знає, як це, коли після поля бою ти опиняєшся у кареті швидкої. Декілька місяців тому він отримав контузію, але наші фахові лікарі надали йому вчасну допомогу. І сьогодні я запросив Олександра, щоб вручити ключі від карети швидкої допомоги – такої, яка колись врятувала і його. Машина повністю укомплектована, щоб здійснити реанімацію, врятувати життя українського захисника. Бо ми всі прагнемо, щоб поступ українського війська був впевненим, а втрати – мінімальними», – наголошує Порошенко.

Машина швидкої завантажена необхідними ліками та медзасобами для порятунку бійців.

Також десантники отримають 25 новеньких дронів Autel, 5 з них – з тепловізорами, можуть працювати і вночі. Порошенко зазначає: вже всі бригади ДШВ отримали квадрокоптери, на які збирали кошти волонтери ГО «Справа Громад». Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

А ще у 46-ту бригаду поїдуть генератори, радіостанції та ретранслятор.

«Знаєте що це? Як каже Петро Олексійович, це скарб. Насамперед зв’язок – це одна із найважливіших складових будь-якого наступу. А без енергії зарядити ці рації неможливо», – пояснює Погребиський. Він також зазначає: дрони допомагають бачити і оцінювати оперативну ситуацію.

«Ворогу не буде спокою ні вдень, ні вночі», – обіцяє Погребиський. «Олександре, передавай привіт всім нашим. Нехай у вас буде 4.5.0», – побажав Порошенко.

Джерело

Автор