Чи знаєте ви, що таке справжній біль?

Леся Литвинова

– Зробіть що-небудь, я не можу. Я з глузду з’їду… Йому боляче! Чуєте мене? Я нічим не можу допомогти. Може, йому снодійного дати?

Голос в слухавці на межі нервового зриву. Фоном – крик. Знаєте – такий, хрипкий, багатоденний, коли зв’язки вже не можуть працювати… Людині, яка кричить із останніх сил, боляче.

Чи знаєте ви, що таке справжній біль? Уявіть, що ви отримали одночасно перелами всіх кінцівок, а на додачу – опік всього тіла. Якщо фантазії вистачило, тоді приблизно ви подумки можете відчути те, що відчуває людина в термінальній стадії онкології без знеболення. Уявили? А тепер спробуйте уявити скільки коштів ви готові віддати за те, щоб не відчувати цей біль хоча б одну годину? Тисячу гривень? Десять? Сто? Все, що є?
А чи знаєте ви, скільки насправді коштує година комплексного знеболення? Такого, щоб людина була в свідомості, не пригнічена, але не відчувала болі? Готові почути відповідь?

Сімнадцять гривень тридцять копійок.

Лише сімнадцять гривень тридцять копійок за цілу годину без болю. Справа лише в тім, що годин цих забагато, якщо рахувати на всіх, хто потребує допомоги. В країні війна. В кожній родині є хтось, хто на фронті. І пріоритети за останні півроку відчутно змінились. Але людей, які щохвилини відчувають нестерпний біль, не стало меньше. Навпаки. Щодня їх з’являється більше і більше.

– Зробіть що-небудь. Будь ласка. Хоч щось…

Кожного разу, коли вам здається, що переведені на фонд умовні 20 гривень нічого не вирішують – просто уявіть, що ці 20 гривень дають можливість комусь прожити майже півтори години без болю.

За півроку війни фонд витратив на знеболення більше ніж 400 тисяч гривень. І це – крапля в морі людського болю. Але це більше, ніж 23 000 годин без болю…

Допоможіть, буль ласка. Навіть якщо у вас є можливість купити комусь кілька годин без болю – це безцінно.

Отримувач: БО “БФ “СВОЇ”
Код ЄДРПОУ: 39293651
IBAN: UA853052990000026006015032015
в АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Картка: 5169330517485634
PayPal : Lesyalitvinova1976@gmail.com (на ім’я Koval Olexandra)

За репости – окрема вдячність.

Автор