Санкції на часі. 30.07.2022

Ростислав Павленко

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що через провали у війні з Україною путін може «змінити свою стратегію»:

«Наразі росіяни зазнають невдач у багатьох місцях фронту… Путінські плани A, B і C зазнали невдачі, і він може звернути увагу на план D», — заявив він.

Рашистам бажано переходити відразу до плану F – f*ck off from Ukraine. І санкції мають прискорити цей шлях, зберігши тисячі життів.

1. Падіння економіки росії прискорюється.

Випуск продукції та послуг з базових видів економічної діяльності у червні знизився на 4,5% (після 3,2% у травні та 2,4% у квітні 2022 року).

Прискорилося падіння обсягів оптової торгівлі та вантажообігу транспорту, а зростання у будівництві зупинилося.

Прискорився спад в експортно орієнтованих галузях (деревообробка, хімічна галузь, металургійне виробництво), а також галузях із значною часткою проміжного імпорту (автомобілебудування, легка промисловість, виробництво меблів).

Російські медіа назвали це «прискоренням скорочення економіки». Тоталітарна новомова знайде якийсь покруч і для втечі з України.

2. За даними центробанку росії, сукупна вартість іноземних акцій у портфелях роздрібних інвесторів знизилася з початку року і до кінця березня з 920 млрд руб до 890 млрд руб.

Вкладення скоротилися як за рахунок зниження вартості таких цінних паперів, так і через фізичне скорочення обсягу вкладень. 2021 року регулятор спостерігав зворотну ситуацію — фізичний та вартісний розмір вкладень в іноземні активи зростали.

Те, що інвестувати в росію – безумство, розуміють в усіх куточках світу.

3. На рф виник гострий дефіцит запчастин для ноутбуків.

У російських сервісах по ремонту комп’ютерної техніки почалися проблеми з запчастинами для ноутбуків Apple, Asus, Acer, HP, Lenovo, Huawei.

Тепер сервісні центри не можуть купувати деталі у компаній, що пішли, і їм доводиться або намагатися діставати їх різними шляхами у заводів-виробників, або розбирати на запчастини стару техніку.

4. На рф залишилися без оптоволокна для інтернету.

Через санкції на рф припинилися постачання оптоволокна та преформ для його виробництва, що може призвести до складнощів у будівництві, ремонті та обслуговуванні стільникових та фіксованих мереж.

“Роснано” – інвестиційна державна корпорація нанотехнологій, заснована для реалізації державної політики у сфері нанотехнологій, використовувала японські преформи, а постачальник перестав співпрацювати з рф.

5. Акції російських забудовників обвалилися разом із усім ринком.

Нині вони на 20-40% дешевші, ніж до початку широкомасштабного вторгнення в Україну.

Попит на житло в росії фіксується на 20-30% нижче за минулий рік.

І далі буде.

Автор