Вісті з фронтів. 19.07.2022

Костянтин Машовець

Поточні новини…

– Після того, як численні атаки противника в районі Вугледара та Великої Новосілки, м’яко кажучи, “не вдалися”, передові підрозділи Сил оборони України на цій ділянці, раптово для противника, контратакували та відбили в нього чергове село (яке, не скажу, бо ГШ ЗСУ просить про такі речі не повідомляти поперед нього).

Однак, судячи зі всього, командування військ противника таки “зрозуміло для себе”, що ситуація на Запоріжському напрямку та у суміжній з ним операційній зоні Донецького напрямку складається не дуже сприятливо для нього, тому поспіхом намагається виправити її. Зокрема, для перегрупування на цей напрямок готуються частини та підрозділи угрупування військ противника “Схід” (104-а обр МТЗ 29-ї ЗВА та 14-а обр СпП СВО). Судячи зі всього, перша буде розгорнута десь у районі Маріуполя, друга – у районі Волновахи.

– У збройних формуваннях так званих “1-го та 2-го АК нм днр\лнр” трабли з укомплектуванням починають набувати драматичного характеру. Окупаційним адміністраціям з числа колаборантів ніяк не вдається “нашкрябати” потрібних російському військовому командуванню додаткових 10-11 тисяч “тушок”. Тамтешні “мобіки” усе ніяк не мобілізуються. Не допомагає навіть сумісний поквартирний обхід будинків “поліції” з представниками житлово-комунальних господарств.

Тому окупанти вирішили “різко активізувати” мобілізаційні заходи на теренах, захоплених ними після 24.02.2022 р. Зокрема, починаючи з 1.08.2022 р. цілий ряд окупаційних адміністрацій в окупованих містах та районах вже отримали наказ розпочати першу хвилю мобілізації чоловічого населення даних територій. Це стосується в першу чергу захоплених районів Луганщини. Окупаційні адміністрації та “органи військового управління” в м. Сватове та Старобільськ вже активно “форсують” підготовчі заходи для її проведення.

– Командування військ противника продовжує відводити на “відновлення боєздатності” свої підрозділи, які понесли у попередніх боях відчутні втрати в особовому складі та ОВТ. Протягом декількох останніх днів противник відвів ще 4 БТГр у “резерв першої черги”. Зокрема, з Краматорського напрямку були виведені 1 БТГр 55-ї мсбр, 1 БТГр 74-ї мсбр 41-ї ЗВА ЦВО, а також з Бахмутського напрямку – 2 БТГр 102-го мсп 150 мсд 8-ї ЗВА ПівдВО. Таким чином, на сьогоднішній момент, загальна кількість батальйонних тактичних (мотострілецьких та танкових), а також тактичних груп артилерії військ противника, які він був змушений вивести з зони бойових дій у склад резерву різної ступені готовності через їхні значні втрати, зросла до 27 одиниць, або 9 “умовно-розрахункових” бригад.

– Протягом минулого тижня командування авіаційного угрупування впс та ппо вкс противника поповнило запаси авіаційних засобів ураження на авіабазах Мілерово та Таганрог з метою нарощування інтенсивності нанесення ударів зпн по бойовим порядкам Сил оборони України на Запоріжському, Донецькому та Краматорському напрямках.

Довідково: на авіабазах Міллерово та Таганрог дислокуються зведені тактичні групи штурмової авіації противника (28 та 10 одиниць відповідно), які застосовуються для безпосереднього прикриття військ противника та нанесенні авіаційних ударів у Східній операційній зоні.

– Командування чф вмф рф відтягнуло своє КУГ (корабельне ударне угрупування) з західного узбережжя п-ва Крим на південне узбережжя та ПБ Севастополь з метою зниження вірогідності ураження його кораблів протикорабельними засобами ВМС ЗСУ. Зокрема:

– фрегат проекту 11356 “Адмирал Эссен” у 17-и милях на південний схід від м. Форос,
– фрегат проекту 11356 “Адмирал Макаров” у ПБ Севастополь,
– 2 мрк – малих ракетних корабля (корвети) проекту 21631 “Ингушетия” та “Вышний Волочек” – у 8-и милях на південь від м. Фіолент,
– ще один мрк проекту 21631 “Грайворон” та 1 депч проекту 636.3 у ПБ Севастополь.

Прикметно, що решта дизель-електричних підводних човнів проекту 636.3 чф-у перебувають у ПБ Новоросійськ.
Загалом, на сьогоднішній момент у готовності до застосування КРМБ типу “Калибр” у позиційному районі південно-західніше узбережжя п-ва Крим перебуває 3 одиниці корабельного складу чф-у:

– фрегат “Адмирал Эссен”,
– 2 мрк “Ингушетия” та “Вышний Волочек”.

Це 17 ракет у сумарному залпі (з урахуванням раніше відстріляних 16-18-го липня).


Уважаемые читатели!

Если вам нравится моя писанина, то вполне можете выразить своё расположение автору в трудный для него момент не только лайком, но финансово. За что буду безмерно благодарен.

Реквизиты:

5168 7520 1584 7737 карта Приватбанка

PayPal: oksanam83@gmail.com

Установа банку: ПриватБанк
МФО банку: 305299
Отримувач платежу: МАШОВЕЦЬ ОКСАНА АНАТОЛІЇВНА
IBAN: UA343052990000026207680257240
Рахунок отримувача: 26207680257240
Валюта карти: UAH
РНОКПП отримувача: 3018811669
Призначення платежу: Поповнення рахунку МАШОВЕЦЬ

 

Заставка: Генштаб ЗСУ

Автор