Санкції на часі. 11.07.2022

Ростислав Павленко

Держсекретар США Ентоні Блінкен пов’язав протести у Шрі-Ланці з блокуванням Росією українського зерна. Він додав, що наслідки також видно у Таїланді, де ціни на добрива “піднялися до небес” через блокаду.

Розблокування українського зернового експорту стає нагальною задачею не лише для України, а й для партнерів. Лише відправивши рашистів на дно, можна буде відновити світову торгівлю і добробут.

1. Між тим російському диктатору мало угробити свою країну – втягує у своє безумство усіх, кого може.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch повідомило, що білорусь слідом за росією чекає дефолт через рішення платити по єврооблігаціях не в доларах, а в білоруських рублях на рахунки в “білорусьбанку”.

2. Депутати парламенту Фінляндії підтримали законопроект, який дозволить встановити бар’єри на кордоні з Росією завдовжки 1300 кілометрів.

3. МЗС Канади оголосило про плани розширити антиросійські санкції в нафтогазовому та хімічному секторах економіки. Додаткові обмеження торкнуться трубопроводів, виробництва металів, комп’ютерного та електроустаткування.

4. У рф через санкції знову почали користуватися Blu-ray та DVD.

Продаж програвачів Blu-ray зріс на 500%, а CD- і DVD-дисків – на 100%. Це пов’язано з відходом із РФ західних кінокомпаній та стрімінгів внаслідок санкцій. На росії шукають варіантів, які переживуть санкції. Можливо, і до бобінних магнітофонів і комп’ютерів на перфокартах повернуться.

5. Повернення в минуле, можливо, дозволить рашистам заспокоїти розхитані нерви.

За 6 місяців 2022 року росіяни витратили на антидепресанти 3,6 млрд рублів – це на 87% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Далі буде.

Автор