Уряд зобов’язав Мінекономрозвитку забезпечувати технічну підготовку рішень КМУ щодо держпідприємств

Сьогодні, 9 серпня, Уряд ухвалив рішення про зміни до Регламенту Кабінету Міністрів України. Відтепер Мінекономрозвитку здійснюватиме підготовку проектів актів КМУ, які пов’язані з управлінням державними компаніями, що знаходяться в підпорядкуванні Кабінету Міністрів України.

Водночас, суб’єктом ініціативи залишається Кабінет Міністрів, який направлятиме Міністерству доручення щодо оформлення рішень. Мінекономрозвитку забезпечуватиме технічну функцію з підготовки проектів нормативно-правових актів для подальшого внесення у встановленому порядку на розгляд Уряду.

Як відомо, до підприємств в підпорядкування Кабінету Міністрів сьогодні належать: НАК “Нафтогаз України”, ПАТ “Укрзалізниця”, державний концерн “Укроборонпром”, ДП “Енергоринок”, ПАТ “Державний ощадний банк України”, ПАТ “Державний експортно-імпортний банк України”, Державна акціонерна компанія “Вугілля України”, ВАТ “Національна акціонерна компанія “Вугілля України”, Національна акціонерна компанія “Украгролізинг”, Державне підприємство з питань поводження з відходами як вторинною сировиною, державне підприємство редакція газети “Урядовий кур’єр”, Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ”, Державне підприємство “Науково-технічний центр “ОРТ”.

Джерело