Санкції на часі. 20.06.2022

Ростислав Павленко

Агресивна риторика і дії рашистів відштовхують від них навіть найближче оточення. Спроба створити Казахстану проблеми з постачанням нафти після демаршів президента Токаєва дорого коштуватиме рашистам – ціна їх «дружби» і «допомоги» стає очевидною всім. І бажання скинути їх на дно об’єднує дуже різні країни.

1. Європа готова відмовитися від газу з росії.

Голова нафтогазової групи Eni повідомив, що Італія зможе пережити зиму без російського газу. Для цього країні потрібно до жовтня заповнити сховища до 70–80%.

2. Німеччина задля економії газу буде більше використовувати вугільні електростанції.

Законопроект про більш активне використання вугільних електростанцій планується ухвалити 8 липня.

3. Microsoft заборонила росіянам завантажувати Windows 10 та 11. Користувачі помітили, що при спробі завантажити операційні системи або програму Media Creation Tool з’являється сторінка з помилкою «404 — File or Directory not found».

4. Японський лоукост Zipair Tokyo Inc. відмовиться від логотипу із літерою Z. За словами президента компанії, із нинішнім логотипом люди можуть подумати, що вони схвалюють вторгнення рф в Україну.

5. У Молдові заборонять програми новин з Росії. У Молдові заборонять мовлення російських програм новин, відповідний закон підписала президент республіки Майя Санду, повідомила голова Ради з телебачення і радіо Молдови.

Інспіровані рашистами заворушення в Молдові можуть спонукати Кишинів на подальші кроки розриву з «русскім міром» і віднайдення власного коріння, як це вже зробила і робить Україна.

Далі буде.