Санкції на часі. 15.06.2022

Ростислав Павленко

Рух рашистів на дно має прискоритись після третьої зустрічі у «форматі Рамштайну».

Генсек НАТО Йенс Столтенберг анонсував, що йтиметься про постачання Україні важких озброєнь. А посол США при НАТО Джуліана Сміт відзначила, що зустріч збере уже близько 50 країн, які підтримують Україну.
Антипутінська коаліція розширюється. Це дозволяє сподіватися і на розширення постачання зброї, і на економічну допомогу. І на постійне нарощування санкційного тиску на рашистів.

1. Економічний стан російських регіонів різко погіршився на тлі хвилі західних санкцій за вторгнення в Україну. Дві третини з них упали у рецесію.

2. Індекс регіональної економічної активності (РЕА) впав за місяць майже на 20 процентних пунктів – рекордно з пандемії 2020 і пробив умовний поріг у 50%, що відокремлює зростання від занепаду.

Погіршення кон’юнктури (значення індексу менше 50%) спостерігалося в 3 із 5 найважливіших секторів економіки (промисловість, оптова та роздрібна торгівля, будівництво та платні послуги) та в 6 з 8 федеральних округів.

3. При цьому в 4 регіонах (іванівській, калузькій, тверській областях та хабаровському краї) рецесія стала тотальною і торкнулася всіх 5 ключових секторів. Ще в 18 суб’єктах РФ падіння було зафіксовано у 4 із 5 секторів економіки. Число таких регіонів зросло у 6 разів відносно березня.

4. Зоною економічного лиха стали уральський та центральний федеральний округи, де значення індексу економічної активності обвалилося до 25% та 32,2%.

5. На кінець року рф можуть залишити 15 000 доларових мільйонерів. Заможні люди дедалі більше емігрують із рф щороку протягом останнього десятиліття. Це – попередження про проблеми, з якими стикається країна.

«Розвалу великих країн завжди передувало прискорення еміграції багатих людей, які часто їдуть першими, оскільки вони мають для цього кошти», – заявили експерти Henley & Partners.

6. США та союзники з G7 ведуть роботу над посиленням санкційного тиску на Росію, – заявили у Держдепі.

Тож далі буде.

Автор