Санкції на часі. 05.06.2022

Ростислав Павленко

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський сказав в інтерв’ю PAP, що Євросоюз уже почав працювати над наступним (сьомим) пакетом санкцій. Планується, що він дозволить значно скоротити можливості кремля продовжувати агресію проти України. І відправить рашистську економіку на дно.

1. Обмеження у рамках 7 пакету санкцій ЄС можуть торкнутися газових постачань із рф та розширення списку банків, які відключать від SWIFT. Розглядається відключення Газпромбанку, через який організовано російську схему оплати газу.

2. Канада, услід за США і ЄС, пообіцяла найближчим часом також запровадити нові санкції проти рф, — повідомила глава канадського МЗС Мелані Жолі.

3. Росію відсторонили з 42 міжнародних майданчиків. Список дуже різноманітний – від Ради Європи, Ради ООН з прав людини до Всесвітньої туристичної організації та Міжнародного союзу залізниць.

4. Казахстан, намагаючись дистанціюватися від нафти російського походження, змінює назву своєї сировини на Kazakhstan Export Blend Crude Oil (KEBCO). Таким чином він хоче уникнути ризиків санкцій та проблем із фінансуванням.

5. В Азербайджані заблокували доступ до сайту РИА «Новости». Країни захищаються від брехні і маніпуляцій з рф.

Далі буде.

 

Ілюстрація: Дмитро Скаженик

Автор