Санкції на часі. 25.05.2022

Ростислав Павленко

США не будуть продовжувати ключову ліцензію, термін дії якої закінчується в середу і яка дозволяла рф робити виплати американським власникам облігацій. Це може наблизити Москву до межі дефолту. Спостерігаємо рух рашистів на дно, переконуємо партнерів прискорювати його.

1. За оцінками видання Forbes, путінські «воїни» втратили в Україні техніки на $13 млрд. Утилізація триває.

2. Рекордна кількість флагманської російської нафти марки Urals (близько 62 млн барелів) знаходиться на судах у морі, оскільки трейдери не змогли знайти покупців на нафту. Експорт російської морської нафти в травні впав до 6,7 млн барелів на добу, що приблизно на 15% менше, ніж 7,9 барелів на добу у лютому.

3. Міненерго США оголосило про вивільнення з резервів 40 млн барелів нафти для стримання високих цін на енергоносії через російську війну проти України.

4. Китай приєднується до санкцій на постачання ЗПГ-обладнання (обладнання для зрідженого газу) до росії. Компаніям КНР рекомендовано припинити роботу з «Арктіком ЗПГ-2» – заводом «Новатека», який мав стати найбільшим у росії.

5. Швейцарський концерн Sulzer, який, зокрема, спеціалізується на виробництві та сервісному обслуговуванні промислових машин та обладнанні для нафтової та нафтохімічної галузі, оголосив про рішення піти з російського ринку.

Далі буде!

Автор