Санкції на часі. 19.05.2022

Ростислав Павленко

«Аерофлот» призупинить продаж квитків до південних міст Росії. «Аерофлот» вирішив до 30 червня призупинити продаж авіаквитків до низки міст на півдні Росії, в які обмежені польоти у зв’язку з бойовими діями.

Істерика, яка шириться на росії, стала помітна навіть у західних ЗМІ, які обговорюють питання, чи ЗСУ перенесуть війну на російську територію… Рашистам, замість істерити, варто просто забратися геть, віддавши заручників, сплативши компенсацію і видавши своє злочинне керівництво міжнародному трибуналу. Але поки вони натомість відтягують невідворотне і прямують на дно.

1. Чотири країни ЄС збільшать парк морських ВЕС, щоб скоротити залежність від росії. Бельгія, Данія, Німеччина та Нідерланди планують до 2050 року збільшити загальну потужність офшорної вітрогенерації до 150 ГВт. Це дозволить прискорити відмову від викопного палива та скоротити залежність від росії – навіть у роки і десятиліття після завершення війни. Світ готується обходитись без росії.

2. «Імпортозаміщення» зазнало удару у спину. Експорт китайських технологій на росію різко скоротився в березні після введення санкцій США:

– постачання ноутбуків з Китаю до росії в березні впало на 40% порівняно з лютим;
– експорт смартфонів скоротився на 2/3;
– експорт телекомунікаційного мережевого обладнання впав на 98%.

3. Росіяни подали рекордну кількість заяв про банкрутство. У березні-квітні 2022 року було зареєстровано понад 60 000 банкрутних справ. Це втричі більше ніж за аналогічний період 2020 року.

4. Велика Британія підтримує створення міжнародного карного трибуналу над путіним та іншими лідерами рф у зв’язку з війною в Україні.

5. Міжнародна федерація баскетболу виключила зі своїх турнірів збірні білорусі та росії.

Далі буде…

 

На фото: Пожежа на нафтобазі у Бєлгороді

Автор