Світові поплічники путіна

Антон Швець

Сьогодні я розповім вам, як американські та європейські компанії допомагають путіну та росії у його війни з Україною. І як ви можете завадити путіну та його поплічникам. На конкретних прикладах. Потрібна ваша допомога.

Мене звуть Антон Швець. Після початку нової фази війни Росії проти України 24 лютого я став бійцем Територіальної Оборони України.

Окрім виконання своїх завдань, у вільний час я, користуючись своїми довоєнними компетенціями, допомагаю (як аналітик) невеличкій групі українських добровольців. Ця група займається тим, що закликає міжнародний бізнес розірвати відношення з Путіним та Кремлем. Це добровольці, які роблять все це за власний кошт.

Ідея в тому, аби не займатися компаніями, у яких багато кастомерів, і намагатися зосередитися на компаніях, що досить невеличкі по розміру, але продукція яких є критичною для російського військово-промислового комплексу або допомагає Путіну утримувати владу в Росії.

Останнім часом агітація міжнародного бізнесу за вихід із РФ стикнулася з нахабною протидією.

Одна з компаній, яка допомагає Путіну будувати танки та бронемашини для вбивства українців, – це міжнародна кампанія Danieli з Італії. Ця компанія виробляє велику кількість устаткування для металургійної промисловості. В них є філіали у Магнітогорську, Челябінську, є навіть величезний та сучасний завод Danieli Volga у Дзержинську. У Виксе Danieli обслуговує ВМЗ, який виробляє труби для Північного потоку. У Каменець-Уральскому Danieli обслуговує КУМЗ – виробника специфічних деталей для російських літаків. КУМЗ належить Вексельбергу, який знаходиться під санкціями.

Ну і звісно, клієнтом Danieli є всесвітньо відома Магнітка, Магнітогорський Металургійний Комбінат (ММК). Керівництво якого проводить спільні акції з «Союзом Добровольцев Донбасса», організацію російських найманців, близьку до ЧВК «Вагнер», які використовувалися Росією у війні з Україною з 2014 року. І використовуються зараз для прихованої мобілізації в армію РФ. Про те, що ММК – клієнт Danieli кажуть на самому сайті Danieli Volga.

Звісно, що клієнтом Danieli Volga є і Сєвєрсталь Мордашова. Який також потрапив під санкції ЄС.

А зовсім недавно Корпорація «АО «Красний Октябрь» вийшла з офіційним прес-релізом, в якому подякувала Danieli за продовження співпраці. Більше того, Danieli скоро встановить на заводі «Красний Октябрь» нове устаткування. «Красний Октябрь», якщо хтось не знає, – це один з найбільших виробників спецсталей в РФ. Наприклад, вони виробляють корпуси для ядерних реакторів російських ядерних підводних човнів та корпуси захисту для танків Т-14 «Армата».

Багато ще чого можна написати, щоб зрозуміти, що Danieli – велика (і не дуже відома широкому загалу) фірма, яка дуже щільно співпрацює з режимом Путіна. А головне, у дуже важливих для Путіна галузях.

Тому добровольці зробили сайт, де написали, що робить Danieli в Росії. І до чого це призводить. Там дуже простий лендінг, на ньому була єдина кнопка – вона дозволяла швидко зробити пост у твітері. Це все.

У відповідь на появу сайту, який розповідав про те, як допомагає ця компанія Путіну вбивати українських цивільних та дітей, Danieli через найнятих спеців з кібербезпеки “IntSights\Rapid7 company” зі США звинуватила добровольців у злочині. Це не перебільшення. Ось цитата з листа який отримав хостер:

«this site directly threatens our client by using their name and identifiers to steal sensitive information from their customers. It operates illegally and it active to aiding criminals in there fradulent activities».

Тобто ці люди кажуть, що сайт із інформацією про Danieli «загрожує їхньому клієнту тим», що хтось «вкраде їх чутливу особисту інформацію». Яку саме? Що Вексельберг та Мордашов – підсанкційні оліграхи та поплічники Путіна, є партнерами респектабельної італійської компанії? Це, звичайно, чутлива для Danieli інформація, але красти її не потрібно, вона відкрита і відома.

Просто вона мало відома, а має бути широко відома.

Цікаво, який кримінал можна взагалі залучити до функціонування сайтів з однієї сторінки? Тобто люди, які допомагають путінським кримінальним олігархам, які знаходяться під міжнародними санкціями, а у співпраці з якимось криміналом звинувачують добровольців, які намагаються захистити свою країну?

Це ганьба. Тупо ганьба. Спеціалісти з безпеки бачили сайт, вони не могли не розуміти навіщо він створений і що він робить. І звісно там не було і не могло бути спроб викрасти інформацію їх клієнтів.

Як результат, Амазон заблокував ресурси, які розповідали про співпрацю Danieli з підприємства олігархів Путіна. Звісно, що рішення про блокування буде оскаржено, бо IntSights\Rapid7 брешуть.

Звісно, українці не зупиняться.

Компанія Danieli допомагає Путіну та його олігархам утримувати у своїх руках Росію та переоснащувати російську армію.

Компанія Intsights\Rapid(Rapid7 по вказівці путінських поплічників називає злочинцями українських громадян, які активно захищаються від російського геноциду. А сам процес захисту вони називають «спробами вкрасти чутливу інформацію».

Путін не один творить свої злочини. Є ті, хто допомагає йому. Вони є навіть в Європі і США.
Робити це не вийде. Ми, українці, розповімо про всіх.

Тому що війна між Україною і Росією – це не просто війна двох країн, це війна двох світоглядів. Світогляду, який можна умовно назвати світоглядом брехні, рабства та лицемірства, та світогляду свободи, відкритості та правди.

Немає нічого дивного в тому, що європейська компанія, яка є партнером Вексельберга та Мордашова, вдається до лицемірства і брехні. Лицемірство та брехня – це саме ті якості, проти яких і йде війна. Наші вороги вимушені їх використовувати. Їх колір паспорту – дуже вторинне явище.

Немає нічого дивного в тому, що українці використовують інструменти збільшення відкритості, публічності та громадянського тиску. Українці користуються світлом, тому що ми воюємо зі щурами. Щури ненавидять світло, воно їх палить.

Тому ви знаєте, що робити.

Ось посилання на соціальні мережі компанії Danieli. Їх немає в Фейсбуці, в фб є інша Даніелі Груп, яка не має відношення до оригінальної Danieli. Оригінальні Danieli є у Інсті та у Лінкед Іні.

Можете розмістити там такий текст:

“Danieli supplies Putin’s oligarchs with equipment to produce parts for tanks and planes and hulls for nuclear reactors. Continuing its business in Russia, Danieli is helping Putin make weapons to kill Ukrainian children.
Italy has not cooperated with the tyrants and assassins who unleashed the genocide since the days of Mussolini. Shame on Danieli”.

Ось посилання на соціальні мережи компанії Rapid7 (тут і тут)\IntSights.

Можете розмістити там такий текст із посиланням на цей пост:

“As the American people struggle to tackle Putin, you are helping him. You are defending Putin’s minions. You are protecting the business of Vekselberg and Mordashov, sanctioned by the US.
You are not “protecting your customers,” the Italian company Danieli. You are defending the international ties of Russian criminals. You are against your people who struggle to fight Putin.
What is it like to be a traitor to your homeland and the whole civilized world? What is it like to help Putin kill children?”

Дякую всім, хто допомагає боротися з РФ.

Не забудьте зробити репост цього поста.

Автор