Шановна правляча партіє, ми все бачимо і нічого не забудемо

Віктор Трегубов

На хвилинку відступлюся від стратегії “не буду про політику”. Поки ще можу, поки законопроект Веніславського щодо заборони військовим коментувати політичні події не прийняли.

Шановна правляча партія. Якщо ви думаєте, що ніхто не бачить, що відбувається, ви помиляєтеся.

І Захід, і Україна побачили закон, який де-факто викидає іноземців з наглядових рад держпідприємств, відкриваючи шлях Коломойському та іншій погані. Так, ми помітили.
Також всі побачили вищезгаданий законопроект Веніславського.
Також всі побачили іншу дурню від того ж автора – спробу грозити тюремним терміном українцям, що виїхали. Так-то вони точно повернуться!
Також всі побачили вашу спробу закрити три опозиційні канали. Вибачте, ми знаємо, що ви не любите канали Порошенка та Еспресо. Це ок, не любіть. Але це не канали Медведчука та Мураєва. Це не боротьба за Україну. Це атака на свободу слова виключно заради власних політичних інтересів, і це бачать не тільки ваші противники, а й ваші нинішні прибічники. Маю підозру, що навіть прибічники в цей момент тихо офігіли.

Так, ми зараз не вийдемо на вулиці. У нас є інші завдання. Військові завдання.
Так, Захід зараз не перерве підтримку України. Він допомагає нам вижити.
Але хлопці, ми дуже добре бачимо усе те, що ви намагаєтеся проштовхнути під ковдрою. І ми знаємо, що це – мародерство. І ви це знаєте.

Якщо ви сподіваєтеся, що після перемоги вдасться все це забалакати, скориставшись народною любов’ю, – ви ще не дуже добре вивчили українців.

Просто щоб ви мали на увазі.

 

Автор ілюстрації: Тетяна Колесніченко «Copyright © 2020 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Крим.Реалії (Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода)»