Бронежилети і шоломи отримала 15-а бригада, яка з перших днів захищає аеропорт у Борисполі (фото, відео)

 

Бійцям 15-ї бригади передали партію нових бронежилетів та шоломів. Про це повідомив Петро Порошенко. Він також привітав українців із Днем «Нептуна» – вдалим ураженням вітчизняними ракетами російського крейсера.

«Хочу привітати українців із Днем “Нептуна” — святом майстерного виконання завдань нашими військовими-ракетниками. І передати “привіт” нашим ворогам, які о 1:05 ночі здійснили передислокацію крейсера «Москва» в склад підводних сил рф. Пишаюся, що ми разом із Олександром Турчиновим започаткували програму, в яку ніхто не вірив, і в 2014 році були розроблені ракети, які сьогодні довели свою ефективність. Декілька десятків ракет, які з крейсера були направлені на мирних українців, не досягнуть своєї цілі», – говорить Порошенко.

«А ми разом із ГО «Справа Громад» продовжуємо свою роботу: забезпечувати захист бійцям ЗСУ та територіальної оборони. Рівно 50 днів тому велика кількість киян, мешканців Борисполя прокинулися від ракетних ударів по аеропорту «Бориспіль». Я хочу наголосити, що славетну місію по обороні аеропорту несе 15-та бригада, з якою ми давно співпрацюємо», – сказав Порошенко.

«Це – броніки з фінської бронесталі, які пройшли відповідні випробування, мають антирикошетне покриття, і новітні шоломи, які також будуть забезпечувати безпеку бійців 15-ї бригади», – говорить Порошенко.

«Хочу звернутися до всіх бійців ЗСУ, підрозділів територіальної оборони: ми будемо робити все можливе для того, щоб захистити вас, для того, щоб ви живими і здоровими повернулися додому після нашої спільної перемоги, яка є невідворотною», – переконаний Петро Порошенко.

Днями кількасот бронежилетів та шоломів також передали бійцям бригади Десантно-штурмових військ, які відбули на східний фронт.

Також Петро Порошенко передав військове спорядження та автомобіль бійцям 206-го батальйону тероборони Києва, які отримали нове бойове завдання.

Від початку російського вторгнення Порошенко патронує 206-й батальйон територіальної оборони, який після захисту столиці отримав нове бойове завдання, а також інші добровольчі підрозділи тероборони та Збройних Сил.

За цей час українські бійці отримали сотні кулеметів ПКМ, броньовані пікапи, кілька тисяч високоякісних бронежилетів, інше військове спорядження.

Джерело

Автор