PROстими словами – 14.04.2022

Олена Кудренко

1. ОБСЄ не вважає, що Білорусь є стороною конфлікту (у війні росії проти України).

А ким є? Напевно, історія не знає таких випадків? Чи ОБСЄ не знає про такі випадки в історії? Я не історик, та не військовий. Але ж коли ти надаєш свою територію для нападу на іншу державу, то це якось повинно називатись? Юридичні наслідки таких дій теж мають бути. І будуть. Але якось дивно та образливо така заява звучить.
Тоді можна ЗСУ поїхати в гості до Лукашенка та обстріляти росіян з білоруської території. Це ж теж буде норм? Бо Білорусь приймає з усіх сторін, в будь якій кількості і не є стороною конфлікту.
Дуже зручно.

2. Російські “чоловіки” гвалтували українських дівчат, щоб відбити в них бажання мати дітей від українських захисників.

Саме так вони пояснюють свої вчинки.
Я дуже бажаю кожній жінці знайти свою долю і жити далі. Попри все. Попри біль і пережитий жах. За останні 50 днів в Україні народилися більше 26 000 немовлят. В різних умовах – під обстрілами, в бомбосховищах, в окупації, в евакуації… І ніяка тварина не може знищити українців повністю.
Гвалтівники лише показали різницю між Чоловіком і мерзотою. Жінки пережили пекло, але вся Україна побачила різницю між нами і запорєбриком. Сподіваюсь, буде зворотній ефект, і українські тещі не будуть мати привід телефонувати “зятю в Бєлгород”. Бо зять буде український.

3. Моя особиста думка щодо демаршів відносно Штайнмаєра.

Вони, звичайно, красиві. Як у кіно. Але це не політика. Це не дипломатія. Наразі Німеччина може нам допомогти у військовому плані, і мистецтво дипломатії – не бити горщики, а отримувати своє навіть попри образи та несправедливість. Штайнмаєр піде, а деяка німецька еліта залишиться.
Гордість – це чудово. Я її поважаю. Але давайте спочатку отримаємо максимум зі стосунків.

4. Щодо Медведчука.

Побачила цю новину вчора ввечері. Дуже чудово розумію, яку інформацію в нього зараз будуть випитувати та проти кого використовувати. Не дуже заглиблюючись у політичні справи, “бо війна”, все ж таки два маленьких питання:

– Чи не дивно, що у нашого чудового СБУ медведчуки спочатку спокійно тікають, а потім їх так чудово знаходять? А з Чаусом який серіал, правда?
– Чи буде доречним підказати, де знаходяться єрмаки та інші діячі, щодо яких американці висловлювали прохання не ділитись важливою інформацією, не тягати їх на перемовини, на міжнародні зустрічі тощо, бо розвідка має дані про ненадійність цих єрмаків?

Чи це “не на часі”?

Автор