Дякуємо всім, хто допомагає нашим захисникам (фото, відео)

Тамара Горіха Зерня

За останні дні бачила різні запити до волонтерів. Комусь потрібно зібрати “невеликий загін секретних хлопців”, для якого просять 75 броників і 75 шоломів. Комусь терміново потрібно 20 сіток розміром 20х30. У когось родич потрапив у підрозділ, де видали тільки автомати, і то не всім, треба вдягти з ніг до голови.

Щодо останнього, дідько його зна. Від багатьох реальних військових чуємо, що склади порожні, речове забезпечення на мінімумі. Так само багато хлопців спокійно отримали все, що належить по переліку.

Зараз дійсно не 14-й рік. Фронт набагато ширший, масштаби бойових дій на порядок більші, тил, відповідно, менший. Тоді ми могли, умовно кажучи, усім селом зібрати одного добровольця. Зараз із того самого умовного села пішли воювати десятеро.

Коли ви кидаєте клич, що треба “вдягти бійця”, ви повинні розуміти, що у людей, до яких ви звертаєтеся, скоріше за все з сім’ї пішов воювати такий самий боєць. І що ці люди, можливо, втратили джерело доходів і дім.

Іде війна на виснаження, і найперше виснажуються ресурси звичайних людей.

Тому я особисто агітую за більш ощадливий і раціональний підхід до волонтерства. Правильно роблять фонди, які зосереджуються на першочергових потребах: броня, шоломи, транспорт, безпілотники, зв’язок, оптика і тактична медицина.

Коли дзвонять люди і питають, що купити для військових: може, цигарки, може, смаколики, може, якісь креми чи мазі, я прошу натомість перерахувати кілька гривень на вказані вище позиції. Хай пробачать мене хлопці, яким не дістанеться зайвої пачки цигарок, от правда.

Коли просять конкретний рахунок, я зі спокійною душею даю реквізити Справи Громад. Там для армії працюють Гліб Бабич, Олексій Петров, Юра Бірюков, Тоня Бузило, Діана Петреня і ще десяток втомлених, злих, замучених, нарваних і впертих логістів та волонтерів. Ну і Петро Олексійович, звичайно.

Вчора і позавчора відвантажували партію броників та шоломів, ви бачили, напевно, класні фото. Все на південь і схід. І підрозділ мого чоловіка, який теж вирушає в одну з гарячих точок, отримав від них генератори і ще дещо.

Реальне, грамотне і ефективне використання людських коштів. А на закиди, що це “піар”, я більше не реагую. Тому що смішно отримувати звинувачення у “піарі” від людей, які виключно на піарі стали президентом, а тепер роблять собі рейтинг на артистичних фото і в кросівках за 50 доларів.

(До речі, у мене особисто кросівки з секонду за п’ять 🙂 , але це чомусь нікого не дивує. Може, тому, що я не доларовий мільйонер? Але з особистих грошей я допомогла армії більше, ніж деякі мільйонери 😎 .

В Україні:

ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400 (Антоніна Бузило)

Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331 (Антоніна Бузило)
Або переказ на рахунок:
Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
Призначення платежу: благодійна безповоротна допомога на користь ГО

PayPal:

Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/friends

Western Union / MoneyGram:

Переказ на: ANTONINA BUZILO

Валютні перекази

Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN – IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD – IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR – IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD – IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland

 

Десантникам, які вирушають на східний фронт, відправили бронежилети і кевларові шоломи

 

Сотні бронежилетів четвертого класу захисту та кевларові шоломи відправили бійцям бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, яка вирушає на східний фронт. Про це повідомив Петро Порошенко.

«Відправили сьогодні чергову партію військового спорядження воїнам, які вирушають на східний фронт. Зараз там — найгарячіше. Ми допомагали захисникам Києва, коли ворог стояв на підступах до столиці. Сьогодні наш обов’язок — підтримати наших героїв на Сході», – наголосив Петро Порошенко.

«Сотні бронежилетів із фінської сталі четвертого класу захисту. І кевларові шоломи — найкращі для бійців Десантної-штурмових військ. Вже сьогодні завдяки ГО «Справа Громад» цей найцінніший вантаж — бо він захищає життя і здоров’я — буде доставлений нашим воїнам», – повідомив п’ятий Президент.

Порошенко зазначив, що вже 47 днів Україна проходить одне з найважчих у своїй історії випробувань. І українці проходять його з честю.

«Величезний рівень самоорганізації, коли як і в 2014-му ми забезпечуємо Збройні Сили, забезпечуємо підрозділи територіальної оборони. Тисячі і тисячі бронежилетів відправлені у бригади Збройних Сил, видані батальйонам територіальної оборони. І зараз – чергова партія», – говорить Порошенко.

«Разом переможемо. Бо ми українці. Ми – сильні. Правда – з нами. Весь світ – з нами. Господь з нами», – переконаний Петро Порошенко.

Від початку російського вторгнення Порошенко патронує 206-й батальйон територіальної оборони, який після захисту столиці отримав нове бойове завдання, а також інші добровольчі підрозділи тероборони та Збройних Сил.

За цей час українські бійці отримали сотні кулеметів ПКМ, броньовані пікапи, кілька тисяч високоякісних бронежилетів, інше військове спорядження.

Джерело

Автор