Російська культура мародерства

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Знаєте, я оці кадри з мародерствуючими росіянами спеціально збирав би, аби демонструвати всім тим, хто буде розповідати про російську культуру і про те, що “не всі такі”. Угу, не всі. А 71% росіян, що підтримали війну, з іншої галактики прилетіли чи як?

Оце вояцтво з чужими прикрасами та годинниками в кишенях, з електрочайниками, памперсами та жіночими прокладками й трусиками в рюкзаках, з дитячими іграшками, сковородками, мікрохвильовками, планшетами та бензопилами в БТРах викликає просто якусь підсвідому огиду. Угу, визволяти вони нас прийшли. “Вазвращать в лоно рускава міра”. Точнісінько як Червона армія у Галичині, де чекісти швендялися містом в модних макінтошах і кирзових чоботах, а дружини офіцерів заявлялися в театр у пеньюарах. Дуньку в Європу пустити можна, а от Європу в Дуньку…

Я ці кадри показував би кожному росіянину, який плакатиме, що його чимось скривдили в Європі або на Близькому Сході через антиросійські санкції. Збирав би у 10-хвилинні ролики і тлом до них пускав би вірші різних Ларентьєвих, Жень Більченок і подібних, з їхнім блювотним “брат на брата”, “тікаєте від долі російської”, “лакеї Європи” і подібного. Та всіх їх, від шовіністичних віршиків пізнього Пушкіна починаючи.

Російський солдат у лахах від Юдашкіна, з кишенями набитими мародеркою – от їхній істинний кумир. Хай жеруть, допоки не вдавляться.

Я давав би дивитися такі кадри всіляким Овсянніковим і Нетребкам, що плачуться, ніби у війні винний один лише Путін, а росіяни не мусять нести колективну відповідальність і страждати від санкцій. Агов, то Путін особисто набивав кишені цих гоблінів золотими ланцюжками, потертими павербанками та жіночими ліфчиками? Чи вони самі?

Ці кадри – крапка у дискусії винні росіяни в злочинах Путіна чи ні? Так. Винні. Не відмиються.

Автор