Щодо наслідків знищення ЗСУ великого десантного корабля «Орськ»

Helgi Sharp

Російські джерела, пов’язані з силовиками, розповіли, що судно вразила “Точка-У”, точніше, її уламки, що звалилися на “Орськ” після того, як спрацювала ППО. Повідомляється, що ВДК (великий десантний корабель – ред.), щоб уникнути детонації, затопили, а решта військових кораблів, що стояли в порту, відійшли в море.

Це відверта брехня. Ніяке ППО не спрацювало – на це вказують свідки. За їх словами, саме українська ракета, а не її уламки вразила скупчення кораблів, а не один корабель.

Балалайня втрату корабля не коментує. Але втрата дуже велика – “Орськ” міг висадити на узбережжя 20 танків та до 400 осіб особового складу. Корабель брав участь у багатьох кампаніях. Він перевозив миротворців до Югославії, доставляв військові вантажі до Сирії та брав участь у захопленні Криму.

До січня 2022 року “Орськ” знаходився в Середземному морі, а потім пройшов через Босфор у Чорне море, де з тих пір, майже не припиняючись, йшли навчання з висадки десанту.

Втрата “Орська” ускладнює всю логістику росії щодо доставки підкріплень на південний схід України. Крім втрати самого корабля, тепер якийсь час не зможе функціонувати і порт. А тому росіянам знову доведеться постачати угруповання, що воюють на запорізькому та маріупольському напрямках, через Крим, що набагато довше. До того ж на марші вони будуть гарною мішенню для нашої артилерії.

Взагалі, ця військова компанія по захисту України увійде у всі підручники історії. Так довго та вміло тримати оборону на війні з другої армією світу, при цьому наносити ефективні контрудари зброєю, що за всіма параметрами поступається натівській і російській, можуть тільки командири та воїни, які вже вписали свої імена в історію військового мистецтва.

Попереду дуже багато поки не знищених рашистських цілей. Проте, жодного сумніву – перемога буде за Україною!

Автор