Перші наслідки ультиматуму Anonymous

Костянтин Корсун

Перші наслідки ультиматуму Anonymous 40 компаніям, які продовжують працювати за порєбріком та платити податки кремлівському режиму.

За кілька годин до закінчення вказаних 48 годин, ввечері 22 березня, це хакерське угруповання виклало у публічний доступ 10 Гігабайт даних компанії Nestle: електронні листи, паролі та дані користувачі.

Мабуть, це просто співпадіння, але по обіді 23 березня компанія повідомила про призупинення поставок країні-агресору кількох брендів, зокрема Nesquik та KitKat, а також про призупинку виробництва на мордорщині. Хоча поставки життєво важливої продукції поки не планують припиняти.

Цікавий момент: це чи не перший випадок в історії корпорації Nestle, яка десятиріччями працювала у зонах ведення бойових дій по всьому Світу.

Не стала чекати недружніх дій від Анонімусів компанія Bridgstone та повідомила про припинення виробництва та продажів за порєбріком. За що отримала похвалу від Anonymous: «Ми очікуємо, що інші компанії будуть діяти так само». Раніше так само зіграла на випередження компанія Halliburton.

Також чисто випадково 23 березня ввечері оголосили про зупинення операцій в руzzні компанії Credit Agricole та BNP Paribas.

Заодно Anonymous нагадав іншим компаніям вийти з руZZні, тому числі: Pirelli, Procter&Gamble, Siemens, Unilever, Subway, Marriott, Hyatt, Raiffeisen, Societe Generale, Bayer, Danone, Otis, Pfizer, AstraZeneka, Asus, Auchan, Cloudflare, Credit Suisse, Leroy Merlin, Metro та багатьом іншим, всього більше 60 компаній.

Трохи дивно виглядає повна тиша, яку зберігає Anonymous стосовно французького автовиробника Renault, який спочатку повідомив про припинення виробництва на території свинособачої держави, а потім вирішив його відновити. При цьому зрадницьке рішення про відновлення роботи було підтримано Урядом Франції, який, за даними Reuters, є головним акціонером концерну.

Схоже, французьких чиновників та бізнесменів з Renault не дуже хвилює, що вони таким чином продовжуватимуть вбивство сучасними варварами українців на їхній власній землі у 21 сторіччі просто посеред Європи. Цікаво, чи продовжать вони платити податку окупанту, коли Іскандер прилетить, скажімо, у передмістя Марселю або Парижа? І чому Анонімус ніяк не згадує Рено або Philip Morris у своїх справедливих закликах?

Аж ось надвечір 23 березня Renault все ж вирішив призупинити діяльність на росії. Як то кажуть, нашару лайна наїлися. І грошей не заробили, і репутацію собі зруйнували. Сподіваюся, це буде уроком для інших.

А ще анонімні хакери поклали сайти компаній, яким вони раніше погрожували: Leroy Merlin, Decathlon (вже працює), Auchan.

В цілому, як на мене, від акції Анонімус #OpRussia та #FreeUkraine користі для України не так щоб багато, але вона є. Тому побажаємо їм творчої наснаги.

І, до речі, про творчість: анонімуси опублікували у своєму Твіттері прикольне відео, на якому роздрукований на папері малюнок з чотирма свинями складається таким чином, що виходить пика Хуйла:

А ми продовжуємо лупити окупанта усіма можливими способами, у тому числі на інформаційному фронті.

Слава Україні та її Героям.

Автор