206 батальйон ТрО Києва, створений на базі «ЄвроСолідарності», врятував мешканців Ірпеня (фото, відео)

 

206 батальйон територіальної оборони Києва виконав надважливе бойове завдання з порятунку дітей та жінок з Ірпеня, раніше знищеного і нині оточеного російськими окупантами.

Понад 400 жінок та дітей були евакуйовані з міста, незважаючи на зруйнований міст. Люди зі сльозами на очах вітали українських воїнів і дякували їм за можливість виїхати з оточеного міста.

Мешканців Ірпеня привезли до Києва, нагодували, після цього доправили на Центральний вокзал та посадили у машини, які виїжджають із Києва, та перевезуть їх у безпечне місце.

Петро Порошенко зазначив: «Ми бажаємо вам щасливої дороги і якнайшвидшого повернення до ваших домівок».

«Ми будемо робити все можливе. Наші воїни у батальйоні територіальної оборони щоб вибити російського ворога з української землі. Ми всі йому кажемо – геть з України», – зазначив він.

«Ми нікому не дамо вас скривдити, і ми своїх не кидаємо», – додав Порошенко.

За словами військових, завдання евакуювати людей з Ірпеня батальйону поставив Петро Порошенко.

206 батальйон був створений саме для захисту Києва і околиць. До формування увійшли депутати партії «Європейська Солідарність» та ветерани російсько-української війни, небайдужі кияни. Батальйон уже взяв участь у захисті Гостомеля, а також київського району Оболонь від рашистських ДРГ і окупантів.

Батальйон озброєний та екіпірований коштом Петра Порошенка.

Джерело


Ірина Геращенко

Більше 400 дітей і жінок, які тиждень знаходилися в підвалах оточеного путінськими фашистами і майже знищеного ракетними обстрілами Ірпеня, вдалося врятувати бійцям 206 батальйону тероборони.

Це було не перше бойове завдання батальйону, до якого записалися депутати і члени команди Європейська Солідарність. Раніше – захист Гостомеля і зачистка від рашистських ДРГ столичної Оболоні.

Але сьогодні, коли дітей рятували під кулями, навіть в досвідчених ветеранів ООС, які зараз в теробороні, були сльози.

Ми зустріли малих у Києві і направили далі, де більш безпечно.

Рашистські покидьки, ми не пробачимо вам сліз і страждань наших дітей, які сьогодні вперше за тиждень отримали теплу їжу, плакали, тулилися до своїх мам зі словами: «Ми знову в людському світі, мама».

Найголовніше, що ці діти і жінки, попри пережиті страждання, не виглядають жертвами. Вони – частина сильного, нескореного українського народу. Вони всі впевнені – ми переможемо!

Слава ЗСУ! Слава силам тероборони! Слава Україні!

Автор