Мін’юст та Уряд оскаржать судову постанову про внесення змін до статуту “Укрзалізниці”

Міністерство юстиції та Уряд подадуть апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, який своїм рішенням визнав постанову Уряду від 18.01.2017 №52 «Про внесення змін до Статуту ПАТ «Укрзалізниця» незаконною. Про це сьогодні повідомив заступник Міністра юстиції Сергій Шкляр.

«Минулої п’ятниці Міністр інфраструктури оприлюднив інформацію про те, що Окружний адміністративний суд м. Києва ухвалив судове рішення, яким визнав незаконною постанову Уряду «Про внесення змін до Статуту ПАТ «Укрзалізниця». Як тільки Мін’юст та Уряд зможуть ознайомитися з даним документом, на дане рішення буде подана апеляційна скарга», – заявив заступник Міністра юстиції.

Він зазначив, що Кабінет Міністрів як відповідач у справі не отримав зазначеного судового рішення, а текст документа не розміщений у Єдиному державному реєстрі судових рішень. Тому ще більш дивним виглядає той факт, що Міністерство інфраструктури, як третя особа у справі, якимось чином отримало текст рішення, яке, за словами очільника Мінінфраструктури, було винесено судом ще минулої п’ятниці.

За словами Сергія Шкляра, представники Кабінету Міністрів намагалися ознайомитися із матеріалами справи в суді, проте секретар судового засідання повідомив, що матеріали, можливо, будуть надані для ознайомлення «завтра».

«Така ситуація наштовхує на думку про упередженість суду у цій справі відносно одного з учасників процесу. Кабінет Міністрів України вважає це судове рішення незаконним і воно буде оскаржено», – зазначив Сергій Шкляр.

Джерело

Автор