Судний день. Апеляція (фото, відео, хронологія подій)

Силовики біля Апеляційного суду блокують площу і перешкоджають народним депутатам

 

Поліція біля Київського апеляційного суду блокує площу і перешкоджає народним депутатам України. Про це повідомила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Сьогодні в Апеляційному суді Генпрокуратура і ДБР імені Банкової оскаржують запобіжний захід Петро Порошенко, Зеленський не заспокоївся і вимагає арешту або мільярд гривень задатку», – нагадала Геращенко.

«Як повідомляють моі колеги, народні депутати, які вже знаходяться біля суду, поліція теж «заряджена» і з 5 ранку заблокувала площу», – пише Геращенко.

«Зранку відбулася штовханина між поліцейськими і кількома нардепами. Зокрема, поліцейські відмовляються показати посвідчення, грубо штовхнули Михайла Бондаря, якому травмували ногу», – повідомила народна депутатка.

«Попри те, що «Європейська Солідарність» подала напередодні всі відповідні заявки на мирну акцію протесту, поліція блокує машини прихильників, поводиться агресивно», – констатує Ірина Геращенко.

Джерело

 

Біля Апеляційного суду міста Києва зібрався багатотисячний мітинг на підтримку Порошенка

 

У Києві біля Апеляційного суду розпочалася акція на підтримку п’ятого Президента України, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка. За даними організаторів, на акцію з усієї України приїхали 10 тисяч людей.

Активісти вимагають від влади негайно припинити політично вмотивоване переслідування патріотів і припинити практики вибіркового правосуддя в Україні.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович звернувся до Володимира Зеленського: «Тут немає ваших ворогів, тут немає ворогів України. Порошенко – не ваш ворог, Порошенко ваш опонент, Порошенко ваш конкурент. Але він таким буде, тому що він знає як робити Україну сильнішою, а ви цього, на жаль, не знаєте».

 

«Те, що ми робимо тут з вами зараз, це теж крок на стримування російської агресії, тому що Росія зацікавлена, щоб Україна була слабкою, Росія зацікавлена в тому, щоб в Україні була авторитарна держава, де немає демократії, де немає опозиції, де є тільки один Зеленський, який керує всім. Безглуздий політик, який немає жодного досвіду і разом з тим сконцентрував в своїх руках величезну владу. Але ми не дамо йому цього зробити, ми відстоюватиму свободу всередині України, ми будемо відстоювати свободу на кордонах України, тому що Україна стане форпостом цієї свободи», – додав В’ятрович.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський наголосив, що патріоти України підтримують Петра Порошенка, бо він завжди захищає інтереси України.

«Даремно дехто вважає, що це звинувачення проти п’ятого Президента. Насправді це звинувачення проти всіх тих, коли не байдуже. Хто стояв на Майдані в 2014, пішов на фронт і зараз на восьмий рік війни виконує свій службовий обов’язок. Тих хто збирається під такими «закладами». Це наступ на наше право жити так, як ми вважаємо за потрібне. Наступ на наше право вважати себе нацією і визнавати того лідера, який на нашу думку веде нас вперед вірним шляхом», – сказав він.

Генерал-лейтенант ЗСУ, заступник міністра оборони України (2015-2019) Ігор Павловський підкреслив: «Ми вчергове збираємося під судами відстоювати правосуддя. Нарешті повинні зрозуміти що тут збираються люди які єднають наш народ, які стоять за одне – за незалежність і гідність нашої держави».

«Дай Боже здорового глузду нашій судовій гілці влади яка все ж таки спроможеться прийняти рішення незважаючи на той тиск який чиниться. Ми підтримуємо нашого головнокомандувача ми підтримуємо п’ятого президента України», – додав він.

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина наголосила, що Банкова сьогодні зруйнувала правоохоронну систему України.

 

«Всі коли голосують мріють про достойну країну. Але сьогодні ми маємо країну де людина – це ніхто. Сьогодні Зеленський нам всовує країну де немає жодного нормального правозахисного органу. Сьогодні Зеленський чотириразовий уклоніст хоче збудувати країну якій не потрібна армія і якій «какая разница» і який готовий повзати перед ворогом, що хоче стерти Україну з лиця Землі», – зазначила вона.

«Сьогодні Зеленський нам пропонує країну де всі люди мають платити податки, а «служки» і Коломойський чомусь їх платити не мусять. Сьогодні Зеленський і його служки пропонують де ти не маєш права на особисті права і свободи, не можеш нормально робити бізнес, не маєш права виходити на вулицю і вільно говорити що ти думаєш», – сказала народна депутатка.

«Сьогодні питання в тому, що Зеленський знищує державу. А українці незалежно від регіону, незалежно від походження, незалежно від мови – терпіти банду пройдисвітів не будуть. Сьогодні ми захищаємо і підтримуємо п’ятого Президента України Петра Порошенка за те що він боронив Україну будував армію створював умови вільного життя і вів нас до процвітаючого майбутнього а не до зеленої клоаки. Сьогодні ми захищаємо самих себе і ми тут стоїмо тому що кожен з нас буде наступний якщо ця зелена пліснява буде далі поширюватися Україною», – резюмувала Федина.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький сказав: «Вони хочуть знищити Україну, як єдину країну, яка демонструє високі стандарти демократії на цьому колишньому пострадянському просторі. Це дуже дорого варто. Українці підтримують нас, вони підтримують всіх тих, хто тут стоїть, бо кожен з вас хоче жити в Європі, багатій Україні, де не будуть нікого переслідувати. Де не будуть закривати телевізійні канали. Де буде достатньо сили у влади, щоб перемагати демократичним шляхом. А не так як Янукович переслідував своїх політичних опонентів».

«Не так як чинна влада, боючись сильних лідерів, а Петро Порошенко сьогодні найсильніший політичний лідер в Україні. Не знаходять іншого способу боротьби, їм нема чого показати, окрім як намагатися ув’язнити і переслідувати кожного, хто складає їм демократичну конкуренцію», – наголосив народний депутат.

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко підкреслив, що активісти захищають демократію і свободу слова в Україні.

«Ми тут за демократію, за верховенство права за захист кожного з нас з вами. Мова не про Порошенка. Мова про кожного громадянина України. Тому що якщо без жодного доказу можна переслідувати п’ятого Президента України, то що можна зробити з кожним із нас з вами?» – зазначив народний депутат.

«Вони так і хочуть. Хочуть – налякати, залякати. Вони хочуть щоб ми боялися. Але ми не боїмося. Ми будемо відстоювати свої цінності і нашу Україну. Це наша країна. Країна яка має бути європейською вільною в якій є право в якій людина має захист закону», – наголосив Гончаренко.

Лідер Дніпропетровської обласної організації «Європейської Солідарності», голова фракції в Дніпропетровській обласній раді Максим Курячий наголосив: «Сьогодні ми зібралися сьогодні тут щоб вкотре продемонструвати нашу рішучу підтримку національному лідеру п’ятому Президенту України Петру Порошенку».

«Ми вкотре зібралися тут щоб вкотре нагадати владі про неминучу відповідальність. Питання стоїть руба – або президент Зеленський на боці українського народу, на боці України, а український народ вимагає припинити політичні переслідування опозиції, український народ вимагає зупинити зубожіння та соціально-економічний геноцид, або ні. Або ви пане Зеленський не на нашому боці, не на боці українського народу. І тоді ви не український президент. Час спливає і терпіння людей закінчується і зашквари «Слуг» перетнули межу. Наше завдання припинити сповзання України до диктатури, захистити демократію в Україні», – додав Курячий.

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила: «Сьогоднішня влада що робить? Вона створює різні п’яні ДТП, а судять Порошенка. Сьогоднішня влада бере мільйонні хабарі, а судять Порошенка, сьогоднішня влада системно знищує обороноздатність країни, а судять Порошенка, який дав відсіч ворогу і агресору. Але те, чого не розуміє сьогоднішня влада, те, що стає для неї сюрпризом, що в Україні є велика кількість людей, для яких їхні подачки, піар, підходи до розуміння країни є зовсім неприйнятними. Ця влада прогуляла Майдан на гастролях, виступаючи перед кремлівськими карликами, коли ми виборювали справедливість, честь і єдність для країни».

Джерело

 

Порошенко біля Апеляційного суду закликав усі демократичні сили об’єднатися заради захисту України

 

Петро Порошенко під час виступу перед тисячами прихильників біля Київського апеляційного суду закликав усі демократичні сили об’єднатися задля відсічі Путіну. Порошенко наголосив, що українці не дозволять владі перетворити державу на «новоросію» зразка Януковича.

«Ми з вами – головна сила, яка не дасть цього зробити. Ми не дамо знищити те, що ми з вами зробили з 2014 року. Вони не розуміють, що таке Україна, і тому вони зараз намагаються влаштувати судилище над опозицією. Чому вони це роблять? Бо вони з вами нас бояться. Здавалося, вся влада в них, здавалося б, у них правоохоронні органи, які не мають нічого спільного з правом», – говорить Порошенко.

«Тільки від нас з вами залежить, чи відстоїмо ми право, демократію і європейський вибір України», – наголошує лідер партії.

«Але ми – державники. І ми як державники будемо спільно робити рішучі дії на об’єднання держави. Тільки наша сила, як в 2014-му, зупинить Путіна. Ми вміємо і знаємо, як це робити. Ми звільнили 2/3 окупованого Донбасу в 2014-2015 роках. 100% тоді ми об’єднали країну – і здатні об’єднати зараз», – говорить Порошенко.

«Зараз не час для внутрішніх розборок. Зараз ми всі маємо об’єднатися, і я тут перед цим судилищем закликаю всі демократичні опозиційні сили відкинути амбіції, відкинути власні рейтинги. Я маю право це казати, бо сьогодні український народ найбільше довіряє нашій команді, – відкинути все і об’єднатися. Тільки об’єднаною Україною ми дамо відсіч Путіну. І тільки об’єднаною Україною ми його зупинимо. Тільки об’єднаною Україною ми можемо принести мир», – переконаний п’ятий Президент.

«Це саме те, чого хоче Український народ. Щоб Путін забрався зі своїми військами, припинив вбивати українців. А ми самі в себе розберемося, яким чином нам будувати Україну і потужно рухати нашу країну в НАТО і в ЄС», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Кияни відстоюють незалежність і європейський вибір України – Сергій Таран під час акції на підтримку Порошенка

Влада має займатися посиленням обороноздатності країни, замість безпідставного політично вмотивованого переслідування опозиції. Про це заявив депутат Київської міської ради з фракції «Європейська Солідарність», член Президії Центрально ради партії Сергій Таран під час акції на підтримку Петра Порошенка біля Апеляційного суду міста Києва.

«Коли орди «русского мира» зібралися коло наших кордонів, ми від української влади чекаємо дієвого захисту Батьківщини. Ми чекаємо, що влада нарешті збереться у Верховній Раді і перерозподілить бюджет на користь української армії, а не на користь «великого крадівництва». Ми чекаємо, що українські переговорники на всіх міжнародних майданчиках будуть говорити про українські інтереси. Ми очікуємо, що українська влада буде працювати над об’єднанням суспільства, щоб всі українські патріоти мали мету – захистити власну Батьківщину», – сказав він.

«Замість цього ми бачимо, що з подачі Зеленського Верховна Рада іде на чергові канікули. З подачі Зеленського, українські переговорники на міжнародних майданчиках закликають наших партнерів бути спокійнішими і не нагнітати ситуацію. Наші переговорники на міжнародних майданчиках вже починають говорити про втому від міжнародних партнерів, тих партнерів, які надають допомогу, зброю», – додав депутат.

«Замість консолідації українського суспільства ми бачимо це ганебне судилище, яке прибічники Зеленського влаштовують над опозицією. Замість того, щоб захищати український вибір, влада несе сюди «русский мир» такими ганебними судилищами, без жодного пострілу», – підкреслив Таран.

Крім цього, депутат Київради наголосив, що кияни підтримують Порошенка, бо не дозволять чинити беззаконня в Україні.

«Ми тут і тут дуже багато киян. У Києві завжди відбувались найважливіші події, які і створили сьогоднішній європейський вибір України. Сьогодні я побачив тут серед вас багато киян, яких я зустрічав на Майданах. Це дає мені впевненість і надію, що ми тут разом обов’язково відстоїмо європейський вибір. А Зеленський явно помилився з країною», – сказав він.

«Ми прекрасно знаємо чим закінчуються авторитарні режими в Казахстані, Білорусі – тим що вони стають васалами Путіна. Пане Зеленський, ми знаємо ваш шлях, він знаходиться в Ростові. Там ви отримаєте ті цінності, які ви намагаєтесь збудувати в Україні. А наші цінності – це демократія, свобода вибору, право людей обирати владу. А Київ завжди був є і буде європейською столицею», – резюмував Таран.

Джерело

 

Марина Порошенко: Ми захищаємо верховенство права і демократію

 

Влада своїми протиправними діями спонукає людей об’єднуватися для того, щоб відстоювати верховенство права, демократію і справедливість.

Про це сказала депутат Київської міської ради фракції «Європейська Солідарність» Марина Порошенко на мітингу біля Апеляційного суду Києва.

«Я дуже щаслива сьогодні знову бути тут разом з вами, і скажу парадоксальну річ на підтримку діючої влади – це вони своїми безглуздими, дурними і протиправними діями спонукають нас ще і ще раз об’єднуватися, протистояти, стояти пліч-о-пліч для того, щоб відстоювати верховенство права, демократію і справедливість», – сказала Марина Порошенко.

«Я дякую кожному, кому небайдужа доля опозиції, доля її лідера Порошенка. Вони ніколи не зупиняться, якщо ми їх не зупинимо. І зараз ми йдемо до суду для того, щоб невтомно виборювати верховенство права, боротися за справедливість і демократію», – наголосила вона.

Джерело

 

Петро Порошенко: Влада хоче дискредитувати опозицію, ветеранів і волонтерів та зруйнувати світову солідарність з Україною

 

Мета оточення Зеленського – дискредитувати лідера опозиції, посилити тиск на громадянське суспільство, ветеранів і волонтерів. Про це під час засідання суду сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він наголосив, що, переслідуючи опозицію, Зеленський насправді ганьбить Україну перед світом у той час, коли держава потребує міжнародної солідарності.

«Вашими діями дискредитується Україна – безумовно, я з цим буду боротися», – говорить Порошенко.

«Мова йде про те, щоб зруйнувати міжнародну коаліцію на підтримку України, бо світ не розуміє, яким же чином світ об’єднується для того, щоб підтримати Україну, а всередині влада чинить всі дії для того, щоб зруйнувати єдність для відсічі Путіна. Зруйнувати досягнення нашої команди – це децентралізація, декомунізація, це створення незалежної антикорупційної інфраструктури», – констатує Порошенко.

П’ятий Президент зазначив, що оточення Зеленського діє за принципом «своїм усе, опонентам –

«Я впевнений, що це атака чинної влади не лише на мене – на всіх патріотів, волонтерів. І не дарма ви кидали за грати і ветеранів, і волонтерів. А всі ці справи, в тому числі і ці 9 томів, які тут лежать, це є фейки, дискредитація, брехня і треш», – зазначає Петро Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» також нагадав про численні корупційні скандали оточення Зеленського і зауважив, що силовики за вказівкою Офісу президента «відмазують» наближених до нього депутатів та чиновників. Натомість вибивають фальшиві покази проти лідера опозиційної партії.

«Це – ганьба для країни. Десяток людей по вашій милості опинилися у в’язниці на багато місяців, де ви сподівалися отримати покази на Порошенка, і зганьбилися. Це чекає і цю справу», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело


Петро Порошенко

Уже три роки утримувані за рахунок коштів платників податків, у тому числі і моїх як одного з найбільших платників податків в Україні, сотня прокурорських працівників порушила 130 кримінальних справ, де фігурує Порошенко.

Робиться це, і я на цьому окремо хотів би наголосити, на вимогу Зеленського.

Що мені тільки не інкримінували за цей час. І звинувачували в наказі на контрнаступ українських Збройних Сил в червні-липні 2014 року, внаслідок якого було звільнено дві третини окупованого Донбасу. Уявіть собі, українські прокурори пишуть, що це не Путін, а Порошенко розпочав війну. І це не програма Соловйова, а це плід творчості цих псевдоукраїнських прокурорів.

 

І захист українських національних інтересів у Керченській протоці, де я віддав наказ забезпечити водні шляхи на Маріуполь і Бердянськ – також в цьому мене звинувачують. І за Томос мене намагалися притягнути до кримінальної відповідальності. Справа тривала майже два роки.

І за ці роки вони не знайшли жодної дрібнесенької підстави для того, щоб пред’явити мені підозру, окрім державної зради. Хочу вам нагадати, що перша справа про державну зраду була порушена за позовом агента ФСБ, до якого були застосовані американські санкції, паном Деркачем. Він написав заяву про злочин на підставі моєї розмови з тодішнім віце-президентом США Джозефом Байденом. Цю справу вони розслідували півтора роки.

Друга державна зрада була пред’явлена у зв’язку з виконанням моїх конституційних обов’язків як Верховного головнокомандувача ЗСУ у зв’язку з призначенням керівництва Збройних Сил. Вони навіть дійшли з підозри до суду – і поховали її.

Я хочу запевнити: не буде в цієї справи ніякої судової перспективи. Вам брехали. Тому що в цих дев’яти томах — краще б вони були зеленого кольору, бо робляться вони на замовлення зеленої влади, — але там всередині труха.

Я теж попаду до Книги рекордів Гіннеса, тому що моя скромна особа де-факто є причиною звільнення вже двох, а я не виключаю що і третього Генерального прокурора. Я хочу наголосити, що мета цього процесу одна – дискредитувати лідера опозиції. Дуже сподівалися вони, що світ повірить цьому безглуздю і дурості. На сьогоднішній день ви дискредитували не Зеленського, а Україну.

Журналісти з усього світу, а я дав за останні тижні 60 інтерв’ю провідним телеканалам світу, ніхто мене не питав, чи бачу я тут політично вмотивовані переслідування та вибіркове правосуддя. Вони стверджували, як я оцінюю доведений факт політично вмотивованих переслідувань та вибіркового правосуддя.

І коли б мова йшла про дискредитацію Порошенка чи Зеленського, я би міг спокійно це сприймати. Коли вашими діями дискредитується Україна, безумовно, я з цим буду боротися!


 

Порошенко: Влада намагається блокувати мою політичну діяльність, але Україна зараз потребує професіоналів у дипломатії та безпекових питаннях

 

Оточення Зеленського намагається обмежити політичну діяльність лідера опозиційної партії в умовах ескалації російської загрози. Про це п’ятий Президент Петро Порошенко заявив під час виступу перед тисячами прихильників біля Київського апеляційного суду.

«Вони продовжують обмежувати мою політичну діяльність з точки зору роботи по країні і виїзду за кордон. Тепер вже очевидно, що це була також мета Зеленського. Для того, щоб не давати мені дозволу, який – так вони вважають – я маю в них питати для участі у міжнародних конференціях. У мене були зустрічі в Мюнхені, курс лекцій в Маямі, зустрічі у Вашингтоні – вони блокують сааме цей вид діяльності», – констатує Порошенко.

«Сьогодні в Харкові Зеленський, мені сказали, заявив про те, що у нас в тероборону мають йти професіонали, яким він вважає себе. Це не так. Я захоплююся українцями, які в цих умовах зберігають спокій і рішучість. В тероборону в умовах нападу Путіна, який стає з кожним днем все, на жаль, вірогідніший, мають йти всі громадяни. А професіонали мають йти у ЗСУ. Професіонали мають йти в дипломати, в ті структури, які проводять економічні реформи, які займаються боротьбою з корупцією, зберігаючи антикорупційну інфраструктуру. І професіонали мають бути президентами та прем’єрами», – наголошує Порошенко.

«Три з половиною місяці тому влада повинна були профінансувати наші Збройні сили, поповнити резерви, підняти грошове забезпечення і доукомплектувати бригади, профінансувати місцеве самоврядування для територіальної оборони. Щоб підвищити ціну, яку заплатить Путін у випадку прийняття рішення про продовження агресії. Бо це і є найкоротший шлях до миру», – наголошує Порошенко.

«Ми сьогодні продемонстрували, що для нас Україна понад усе. Ми сьогодні продемонстрували, що правда з нами, як ми і обіцяли, що Господь з нами, але ключовий висновок – без кожного з вас, хто приїхав сюди для того, щоб захистити демократію, захистити країну, європейський вектор розвитку, нічого б не відбулося», – наголошує лідер партії.

«Ми точно вміємо, знаємо як і можемо перемагати. Сьогодні – не перемога, але точно не поразка. Це ще один крок вперед. І ми переможемо», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Вітаю зелену команду з черговим провалом. Оскаржити рішення Печерського суду і посадити Порошенка у них знову не вийшло. Максимум, на який ОПУ змогло уламати суддів, – це залишити особисте зобов’язання без змін. До 19 березня. А там суд муситиме знову виносити рішення. А до того часу багато чого статися може. Хоча вже очевидно, особисте зобов’язання в справі по звинуваченню у державній зраді – це регочуть всі кури від Сяну до Дону.

Звісно, особисте зобов’язання – це неприємно. Але, з іншого боку, ГПУ кольчугу на грудях рвала, що рішення оскаржить, відмінить і Порошенка посадить. Але – облом.

Нічого страшного. Петро Олексійович далі має час займатися партійним будівництвом і винесенням мозку зелені у Верховній Раді. А іноземні журналісти та дипломати до Порошенка і самі їздять.

Повне відео з акції:

Автор