Порошенко подякував західним союзникам за підтримку нашої держави

Петро Порошенко

Для держави у стані війни, а надто ситуації, в якій нині опинилася Україна, потужна підтримка міжнародних партнерів і їх солідарність – це запорука нашої стійкості і перемоги над агресором. Над цим свого часу ми працювали денно і нощно. Сумніви щодо справжності цієї підтримки – удар по єдності та солідарності демократичного світу та гра проти національних інтересів України.

Категорично неприйнятними є спроби звалити на західних партнерів і відповідальність за економічні негаразди, які насправді є наслідком бездарного урядування зеленої команди. Продовження економічної політики в інтересах корупційного «великого крадівництва» замість забезпечення фінансування життєво важливих секторів, зокрема безпеки і оборони, може залишити Україну беззахисною перед обличчям ворога. Бо дуже складно пояснити платникам податків дружніх нам країн, чому за зброю повинні платити вони, якщо Україна не фінансує виробництво власної зброї…

Так само хочу запевнити: українці добре знають і цінують зусилля нашого стратегічного союзника США і його лідера Джо Байдена. Як і не менш чітко усвідомлюють можливі ризики від Російської Федерації і Володимира Путіна, який у 2014 році анексував український Крим і окупував Донбас. Для українців немає сумнівів – хто наш друг, а хто ворог.

Щиро вдячний союзникам України, які попри все підтримують нас і словом, і діями, політично і практично, у тому числі такою необхідною оборонною зброєю. В Україні достатньо свідомих державницьких сил, які вміють цінувати цю підтримку! Ми маємо виступати єдиним фронтом із Заходом і не давати Кремлю жодного приводу для того, щоб його підірвати. Наша сила в єдності та солідарності!

Фото © Михайло Палінчак

Автор