Завтра чергова битва за правду і справедливість

Михайло Забродський

Аж ніяк не заспокоїться наша чинна влада. І завтра відбудеться судове засідання за поданою апеляцією Офісу Генерального прокурора відносно запобіжного заходу, обраного печерний судом 19 січня цього року П’ятому президенту України.

Як бачимо, влада вживає всіх заходів, аби хоч якось прибрати в застінок лідера опозиції, сподіваючись на те, що з цим самим знизиться рівень довіри і підтримки Петра Порошенка та Європейської Солідарності. Для цього використовуються всі методи, включаючи й абсурдні і беззмістовні обвинувачення в державній зраді. Це прояв не сили, це прояв слабкості і боягузтва. І в складний для країни час, замість того, щоб негайно вживати першочергових заходів із зміцнення обороноздатності, приймати складні рішення, укріплювати міжнародну коаліцію, провладна команда Банкової зосереджена на переслідуванні опозиції в середині країни.

Отже завтра відбудеться наступній бій. Ми чітко маємо розуміти, що сподівання на неупередженість і справедливість можуть виявитися марними. Але ніщо не похитне нашу єдність, рішучість і впевненість в нашій правоті!

Слава Україні!


Володимир Ар’єв

Спробую дуже коротко пояснити різницю між забезпеченням вугілля при Порошенку і при Зеленському.

При Порошенку. Уряд купував вугілля у вугільних підприємств, зареєстрованих на підконтрольній уряду України території, які платили податки і військовий збір Україні. Як підприємства платили шахтарям на окупованій території – це була турбота підприємств. Від них вимагалося виконати контракт і привезти поставлене вугілля на ТЕЦ (привезене з Південно-Африканської Республіки вугілля, за висновками експертизи, було непридатне для українських станцій). Потім підконтрольні групі Коломойського активісти влаштували «блокаду», і шахти «націоналізували» маріонетки Кремля. З того моменту постачання вугілля з тимчасово окупованої території закінчилось.

При Зеленському. Вугілля на ТЕЦ постачали фірми, підконтрольні Коломойському. Постачали з РФ і Білорусі. При цьому міжнародні журналістські розслідування виявили, що вугілля, поставлене фірмами РФ і Білорусі, на 2/3 видобуде на Донбасі. Тобто крадене. Фірми з орбіти Коломойського, бізнес-партнера Зеленського, на цій схемі добре заробили, адже обсяг постачань сягав $3 мільярдів. Тобто Україна не лише платила за вкрадене у неї вугілля, а й знову стала залежною від країни-агресора!

То хто тут зрадник?

Зеленський намагається звинуватити Порошенка в «зраді» за купівлю українського вугілля. При цьому Коломойський продовжує заробляти мільярді завдяки протекції влади Зеленського.

Отже, факти ви знаєте. Завтра чергова битва за правду і справедливість.

28 січня. Апеляційний Суд Києва. Солом’янська площа 2а. 11:00.
Зустрінемося там.


Валерій Прозапас

Спроба заарештувати Порошенка, як і вся ця ганебна “вугільна справа”, версталась під зустріч Єрмака з росіянами та спроби протягнути на ній прямі перемовини з ОРДЛО.

Для цього їм конче необхідно виключити лідера опозиції як від активності всередині країни, так і від міжнародних контактів – звідси ця синхронність “судів”, російського тиску та різнобій в заявах посадовців, не всі з яких включені в реалізацію цього путінського плану.

У 2019-му вуличними акціями вдалося відбити погоджену Єрмаком “формулу Штайнмайєра” та злив спротиву, зараз спостерігаємо спробу номер 2, обставлену під шоу “посадіть Порошенко”.

Без участі громадянського суспільства окуповані Коломойським-Портновим під ширмою Зеленського державні установи можуть прийняти розроблене в Кремлі рішення, щоби розв’язати руки для зради.

Цього не можна допустити.
Зустрінемось завтра – Апеляційний суд, Солом’янська 2а, 11:00.

* * *

Не знаю, що там задумали ті наперсточники від нашої знаменитої на весь світ юриспруденції, але ГО “Res_Publica. Брати по Зброї” краще пересвідчиться, що під час судового засідання не відбуватиметься провокацій та інших викрутасів імені Портнова.

Сподіваємось на перемогу здорового глузду і відміну всіх обмежень для лідера опозиції.

Автор